La Generalitat té intenció de col·laborar en la restauració del monestir de Sant Salvador de Breda, d'aquí que el passat divendres visités el municipi el director general d'Arxiu, biblioteques, museus i patrimoni, Josep Maria Boya i altres tècnics que van coincidir en indicar que cal redactar un pla director que serveixi per indicar les passe a seguir en els propers anys en matèria de restauració del patrimoni històric i que ajudi a trobar les formes de finançament per fer-ho realitat.

Els experts de la Generalitat van expressar la voluntat d'ajudar econòmicament a la redacció d'aquest pla director. Al mateix temps, s'estan impulsant diverses mesures per a la restauració dels monuments locals: de moment està previst que el Bisbat de Girona es faci càrrec de la restauració de la façana de l'església mentre que l'Ajuntament i Generalitat iniciaran la primera fase de la restauració de la coberta. També s'ha encarregat la redacció del projecte definitiu de restauració del claustre.

Els costos corresponents a l'Ajuntament de Breda, de 105.000 euros, quantitat igual a la que aportarà la Generalitat, es sufragaran gràcies que la setmana passada, en el Ple Extraordinari Municipal, es va aprovar un crèdit a llarg termini per valor de 250.000 euros, que també inclou la urbanització del Carrer Manel de Genovart i altres inversions en recs i clavegueram i material per a la Brigada Municipal.