El conseller d'Interior, Jordi Jané, acompanyat de representants dels cossos policials, de les institucions de la comarca de la Selva i de totes les comarques gironines, va inaugurar ahir la comissaria conjunta de Protecció Civil i la Policia Local de Lloret de Mar, ubicada al número 32 de l'avinguda de les Alegries, a l'entrada de la vila. Tot i això, abans de començar la inauguració, Jané i l'alcalde de Lloret van mantenir una xerrada breu amb representants dels agents de la Policia Local que es van mobilitzar davant les portes de la comissaria, tot i la pluja que va caure ahir al migdia. Els participants, una cinquantena d'agents, carregats amb pancartes i samarretes, van reclamar un augment de la plantilla per a aquesta temporada d'estiu i un "sou digne" ajustat a la feina que duen a terme. "No sé si el més indicat era fer la mobilització avui [ahir per al lector] perquè els principals beneficiaris de la nova comissaria són ells", va valorar l'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat. No obstant això, el batlle va agrair la seva "educació" a l'hora de reivindicar les seves demandes i va assegurar que estan treballant per "solucionar el conflicte" aviat. D'entrada, divendres a la tarda ja es van reunir les dues parts per començar a aproximar posicionaments.

Pel que fa a l'acte d'inauguració, un centenar de persones van voler ser-hi presents. Es tracta d'unes instal·lacions que ja es van posar en marxa el passat octubre, tot i que no va ser fins fa tres setmanes que totes les unitats i els membres s'hi van acabar de traslladar. Jané va voler mostrar el seu agraïment a la feina que duen a terme totes les policies catalanes i és per això que va destacar que des del Govern volen potenciar-les i millorar la coordinació entre aquests cossos i els Mossos d'Esquadra.

Abans dels parlaments, el conseller -acompanyat de l'alcalde i diversos caps policials- va fer una àmplia visita a la comissaria compartida. Un projecte que va aprovar i arrencar el juny del 2012 i que dos anys més tard, després de la renúncia d'una primera empresa, el consistori va adjudicar els treballs a Copcisa. Les obres van arrencar el maig del 2014 i van finalitzar el setembre del 2015, malgrat que encara queden per acabar de retocar i finalitzar alguns detalls.

L'edifici, amb espais diàfans i lluminosos, disposa de soterrani i de tres plantes. Compta amb una sala de control, garjoles, àrees d'escorcoll, sala de reunions, despatxos, armeria, un espai per als brífings on s'informa els agents, magatzems, un despatx sindical, la zona per a Protecció Civil, una sala d'esbarjo i un espai de descans. També disposa d'un rentacotxes, una zona per vehicles elèctrics, arxiu, galeria de tir i unes instal·lacions per a la unitat canina del cos.

Tant el regidor de Seguretat de Lloret, Josep Lluís Llirinós, el cap de Protecció Civil del municipi, Felip Carbonell, com l'inspector en cap de la Policia Local de Lloret de Mar, Joaquim Martín, van coincidir ahir en ressaltar que es tractava d'una obra "de màxims", llargament reivindicada. És més, feia 30 anys que l'esperaven, tal com va voler posar de manifest l'alcalde. "L'edifici on es trobaven abans els agents era temporal i va durar tres dècades; és un fet de justícia que ara hi hagi unes noves instal·lacions", va subratllar Dulsat.

En aquest sentit, l'alcalde va assenyalar que el cos policial del seu municipi és "modèlic". També va destacar que la nova comissaria de Lloret ha estat escollida per l'Institut de Seguretat Pública com una seu per poder impartir formació als nous agents.