CiU de Tossa titlla la consulta sobre el port de «maniobra urbanística»

L'equip de govern amb el suport d'ERC aprova iniciar els tràmits per convocar el referèndum

18.07.2016 | 07:04
Recreació del futur port esportiu de Tossa de Mar que es construiria darrere d´es Codolar.
Recreació del futur port esportiu de Tossa de Mar que es construiria darrere d´es Codolar.

L'equip de govern de Tossa de Mar (TU) va aprovar en el ple celebrat ahir, amb vuit vots a favor (TU i ERC) i sis en contra (CiU), iniciar els tràmits necessaris per convocar una consulta popular sobre la tramitació de la modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) per possibilitar la construcció d'un port esportiu als sectors d'Es Cars i Vinya d'en Puig. Una consulta que el grup municipal convergent va titllar «d'enganyosa» darrere la qual «s'amaga una maniobra urbanística de gran calatge». «No es preguntarà als tossencs si estan d'acord amb la construcció del port» sinó «sobre la modificació del POUM per dur a terme el projecte», va dir la regidora Maria Àngela Cuatrecasas (CiU) qui va afegir que els «dol profundament» que la consulta sigui «utilitzada d'una forma tan poc clara, per convertir-la en una eina de manipulació descarada de la ciutadania».
Així, segons van exposar els convergents, el projecte «port» suposa «tota la urbanització» de la zona que va des de cala Llevadó fins a la platja d'es Codolar, que serien aproximadament 37.000 metres quadrats. «El túnel i el port ja no els comptem perquè sabem que no es faran. L'esquer és el port i dins hi ha un ham que és una gran maniobra urbanística que carregant-se el patrimoni natural de Tossa pretén omplir les butxaques d'uns quants», va criticar contundentment Cuatrecasas. En aquest sentit, CiU va relatar que «els consta» que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha comunicat al consistori que el port és «totalment inviable econòmicament» i que «no obtindran el vistiplau». «El port no el deixaran fer, però si s'aprova el projecte, l'Ajuntament si que podrà fer les modificacions urbanístiques que es proposen», va recalcar Cuatrecasas rebutjant formar part de la Comissió per la consulta que ha de decidir el calendari o la pregunta a fer, entre altres qüestions.
Per la seva part, la regidora d'ERC, Núria Serra, va votar a favor d'iniciar els tràmits per fer el referèndum perquè «la gent del poble ha de poder escollir». Respecte al projecte del port, la regidora republicana s'hi va posicionar en contra al·legant no estar «d'acord amb la zona on està projectat». «No crec que sigui necessari res d'aquest projecte», va afegir Serra.

Termini màxim de 90 dies
Després de l'aprovació d'ahir, ara l'equip de govern té un termini màxim de tres mesos per redactar el decret de convocatòria que determinarà la pregunta, la data de votació o la composició de les meses, entre altres detalls, segons va informar el govern local que també va concretar que el resultat de la consulta es considerarà l'expressió majoritària de la voluntat popular, sempre que la participació en el procés superi un percentatge mínim fixat en el decret de convocatòria.
Segons el conveni urbanístic que el 2012 va signar el TU amb les mercantils Star Assetes i Feanda2, el port esportiu ocuparà 33.046 metres quadrats i tindrà 396 amarratges, magatzems, locals comercials i un aparcament per a 400 vehicles. El projecte també inclou la construcció d'un hotel de cinc estrelles, que se situaria a l'antic camí de Lloret -al sector Ses Alzines- i ocuparia 8.000 metres quadrats i la construcció de quatre xalets de luxe amb un sostre de 6.000 metres quadrats, entre altres construccions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

La Selva

Més d´un segle endolcint la Cellera

Tanca la Pastisseria Vila, després de 111 anys d'història i tres generacions familiars

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Tancat des de l'any 2009, el consistori té ara 15 dies per recuperar aquest tram d'ús públic que...

Un pare de Blanes denuncia que la seva exparella té «segrestada» la seva filla de 8 anys a Rússia

Assegura que no veu la nena des del gener i carrega contra els jutjats perquè ja els va advertir...

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

Lloret abaixa un 20% els preus de la piscina i guanya 470 abonats

El director de la instal·lació creu que els primers guanys es podrien notar a partir del 2020

Vidreres obté una subvenció d´uns 1.900 euros per comprar una pala llevaneus

L'Ajuntament de Vidreres ha obtingut una subvenció de 1.853,44 euros de la Diputació de Girona,...

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

Reparteixen lots de productes d´higiene i neteja als ajuntaments

El Consell Comarcal de la Selva va iniciar ahir la distribució de lots de productes de...

Enllaços recomanats: Premis cinema