Un home de 43 anys va ser detingut el passat 3 d'agost com a presumpte autor de tres robatoris de plaques solars en un centre esportiu de la localitat selvatana de Riudarenes, segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra. El presumpte lladre, de nacionalitat algeriana i veí de Girona, es troba en situació de llibertat amb càrrecs.

Els robatoris es van cometre entre el 18 de març i el 2 d'agost i els lladres van sostreure un total de 60 plaques solars valorades en 14.000 euros. Arran dels fets, els Mossos van iniciar un dispositiu de vigilància per tal d'identificar els autors dels robatoris. Va ser justament el 2 d'agost quan un treballador de l'espai esportiu va trobar cinc plaques amagades entre branques en una zona boscosa i, el 3 d'agost, la policia va veure un cotxe fent voltes per la zona vigilada.

Finalment el vehicle es va aturar davant del camí on es trobaven les plaques amagades, i van baixar dos homes mentre el conductor maniobrava el vehicle per carregar-lo. Quan es disposaven a introduir el material robat a l'automòbil, l'aparició de la policia va provocar la seva fugida, Tot i això, el conductor va poder ser atrapat i detingut per tres delictes de robatori amb força. De moment, la investigació segueix oberta i els Mossos no descarten més detencions, ja que els agents busquen els dos individus que es van escapar en el moment de l'actuació policial.

El detingut, sense antecedents, va passar, divendres passat, a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual va decretar la seva llibertat.