Hisenda té embargats els terrenys del projecte del port de Tossa

L'oposició assegura que sumen uns 202.000 euros i que es van fer el 2012

22.03.2017 | 07:19
Una imatge virtual de la construcció del port (arxiu)

Les finques de la zona d'Es Cars i la vinya d'en Puig on, es projecta la construcció d'un port, un hotel de cinc estrelles i quatres xalets de luxe amb els seus accessos a Tossa de Mar, tenen tres embargaments administratius a favor d'Hisenda que sumen, en total, prop de 202.000 euros. Aquestes finques pertanyen a l'empresa Harbor Tossa SL, que té com a administrador únic un dels promotors del projecte, Isidre Ventura.

L'existència d'aquests embargaments la va donar a conèixer en el darrer ple municipal, la regidora de CiU, Maria Angelà Cuatrecasas, qui va explicar que es van produir l'any 2012, abans de la signatura d'un conveni urbanístic per tirar endavant el projecte del port entre l'actual equip de govern (TU) i les societats Stars Assetes SL, encapçalada per Ventura, i Feanda 2 SL, l'administradora de la qual era de Maria Mercè Soler Bertrolich.

«En el conveni del 2012, ja s'hi planteja que una de les finques té un embargament de 4.593,85 euros més interessos» va explicar Cuatrecasas en el ple. «Uns dies abans de la signatura sobre una de les finques cau un nou embargament de 19.900 euros i dos mesos després de la signatura del conveni, el maig del 2012, un altre de 175.000 euros» va afegir la regidora convergent qui va recordar que tot plegat suma gairebé 202.000 euros d'embargament sobre unes finques que tenen un valor cadastral de 600 euros.

Per la seva part, Isidre ventura va confirmar ahir a Diari de Girona, l'existència d'aquests embargaments. «Són preventius i això surt al Registre de la Propietat» va exposar Ventura qui va assegurar que «en el seu moment es van pactar amb Hisenda» i que els deutes «ja estan quasi liquidats». «No tenim cap problema de liquiditat econòmica» va ressaltar.

Cal recordar que Ventura va registrar, a inicis de novembre de 2016, dues noves societats mercantils, Harbor Tossa SL i Harbour Marine SL, destinades a «executar i explotar» el projecte quan encara quedaven uns quinze dies per a la celebració de la consulta popular -el 20 de novembre- que finalment va ser suspesa judicialment.

«La primera s'encarregarà de la construcció i la segona de l'explotació del port i l'hotel», va concretar en aquell moment, Isidre Ventura. Registrades el 31 d'agost i dedicades a la promoció immobiliària, la construcció i la venda, la primera compta amb un capital social de 500.000 euros, mentre que en el cas de la segona és de 3.016 euros.

En aquest sentit, Cuatrecasas va exposar que, tot i que aquestes societats van canviar de nom, els embargaments no van tardar «ni 24 hores» a caure de nou sobre les noves empreses, un cop registrades. «Sap que abans de tallar una branca en aquest paratge, s'haurà de saldar Hisenda pública? I si se signa un conveni amb embargaments pel mig, no se li acut mirar si cinc anys després s'han pagat els deutes?» va preguntar l'edil convergent a l'alcaldessa, Gisela Saladich.

Per la seva part, la batllessa tossenca va assegurar no tenir «cap coneixement» dels processos d'embargament de finques. «No m'interessa, ja hi ha ens superiors que hauran de fer aquestes investigacions, si toca» va recalcar Saladich qui, una vegada més, va subratllar que l'únic que volen fer és preguntar als veïns de Tossa si volen fer un desenvolupament urbanístic amb un port.

«Si surt que Sí, ja s'espavilaran els que tinguin embargaments. L'única cosa que ens interessa a nosaltres és que el poble opini i que en lloc de decidir un tema com aquest entre 13 regidors ho facin els 4.853 tossencs cridats a les urnes» va afegir l'alcaldessa.

A més, Saladich va retreure a l'oposició que el 2002, quan el govern convergent d'aquell moment va elaborar els estudis previs «anessin a fer el port sense preguntar-ho a ningú». «Per poder decidir, el poble ha de tenir tota la informació i saber amb quines empreses s'està jugant el patrimoni natural del nostre poble» va replicar Cuatrecasas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema