Les urbanitzacions són els espais on es troben més cadells de gos abandonats a la comarca selvatana. Així ho va explicar ahir el responsable del Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS), Miguel García, qui va alertar que a la primavera aquesta problemàtica augmenta perquè és quan les gosses pareixen més cadellades.

Segons García, les urbanitzacions selvatanes on es produeixen més abandonaments són: Aiguaviva Park (Vidreres), Llac dels Cignes (Caldes de Malavella), Residencial Park (Maçanet de la Selva), Can Fornaca (Riudarenes) o Vallcanera-Les Comes (Sils), entre altres. «Quasi tots els trobem dins de caixes al costat de contenidors, perquè qui els deixa sap que passarà el camió de recollida de brossa i els trobaran», va relatar García, qui va remarcar que això «és una ximpleria».

«El problema de les urbanitzacions és que molts gossos no estan esterilitzats i entren i surten contínuament sense cap control», va detallar el responsable del CAAS, qui va afegir que quan les gosses pareixen les cries o bé són abandonades o bé repartides entre familiars o veïns.

«És un problema greu, perquè els donen sense identificar, censar i esterilitzar, i quan creixen, la situació es repeteix un cop i un altre», va lamentar García, qui va recalcar la importància de l'esterilització. «És millor que ens truquin a nosaltres en lloc d'abandonar-los», va remarcar el portaveu del centre, qui va criticar que amb l'inici de la primavera aquesta situació serà «el pa nostre de cada dia».

Abandonats a Can Fornaca

Justament aquest cap de setmana es van trobar 10 cadells abandonats al costat d'un contenidor a la urbanització de Can Fornaca a Riudarenes. «Una veïna els va trobar en una caixa, els va cuidar tot el cap de setmana i dilluns ens va trucar i els vam recollir», va explicar García, qui va destacar que els animals, que tenen un mes i mig de vida, es troben «en bon estat». «Ara els vacunarem, descucarem i identificarem abans de donar-los en adopció», va afegir.

Aquest cap de setmana també es van trobar cinc cadells de dos mesos dins un contenidor de deixalles a la urbanització Regent Parc de Fogars de la Selva. Els animals, que van ser descoberts per una veïna i recollits per la Guàrdia Municipal d'aquesta localitat, es troben en bon estat al CAAS. «Molta gent ja ens ha trucat per interessar-se per l'adopció d'un dels 15 cadells» va concretar García qui va explicar que en aquests casos, els interessats han de visitar el centre per veure l'animal i després passar 15 dies de prova per veure si la relació entre el gosset i la seva nova família o el seu nou cuidador funciona.