La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va respondre ahir a les famílies que dimarts van protestar a les portes de l'escola Pere Torrent de Lloret de Mar per demanar que se la consideri de màxima complexitat. Ruiz va defensar que aquesta classificació de centres es fa en base a uns criteris objectius i que «no seria just» incloure-n'hi de «subjectius».

«Les famílies tenen una visió sobre el seu centre però des del departament en tenim una de global i per això ens calen aquestes classificacions transparents en base a criteris objectius», va manifestar. Tanmateix, va remarcar que l'escola tindrà «tots els recursos que necessiti» i va recordar que per al curs vinent el Govern ha previst incorporar més de 5.000 docents i incrementar recursos per atendre la diversitat

Durant la protesta, els pares van reclamar a Ensenyament que, de cara al curs vinent, apliqui totes les mesures específiques de les escoles d'alta complexitat, que inclou destinar-hi més mestres, que se substitueixin les baixes des del primer dia o que es redueixin el nombre d'alumnes per aula.

A l'escola hi ha prop de 500 alumnes i hi ha estudiants provinents de 32 països diferents. Els pares, a més, van recordar que a Lloret de Mar sí que hi ha dos instituts considerats de màxima complexitat però cap escola d'infantil i primària.

Davant d'aquesta petició, la consellera d'Ensenyament, va voler deixar clar que, si finalment Ensenyament no la considera de màxima complexitat, això no vol dir que no tingui els recursos que necessita.

La consellera va recordar que per al curs vinent ampliaran la plantilla de docents amb la incorporació de més de 5.000 professors i que també hi haurà més atenció a la diversitat i en funció de la complexitat.