El criador de gossos de Sils acusat d'haver amenaçat de mort els Agents Rurals el gener passat a través del mur de Facebook de l'Associació Professional d'Agents Rurals no va presentar-se ahir a declarar al jutjat com estava programat. La cita era davant del jutjat d'instrucció número 2 de Girona, però no s'hi va presentar.

El jutge desconeix si va rebre correctament la notificació i el tornarà a citar. Albert Requena, l'advocat que representa l'associació, va recordar que els comentaris que havia penjat l'acusat feien referència a la nota de condol de l'associació pel doble crim de dos forestals en mans d'un caçador a Aspa (Segrià), el mes de gener passat.

Requena va afirmar que eren «totalment desafortunats» ja que «amenaçaven» els agents. Concretament havia escrit frases com ara: «Us tindré preparat un pijama de pi» o «que ningú em demani que no em prengui la justícia per la meva mà».

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 24 de gener passat el criador de gossos de Sils, que va quedar en llibertat a l'espera que el jutjat el cités a declarar. La declaració estava prevista per aquest dilluns al migdia, però al no presentar-se, el jutge el tornarà a citar com a investigat perquè es desconeix si havia rebut correctament la notificació.

Segons l'associació, aquestes amenaces de mort són «suficientment greus» com per tirar endavant un procediment judicial.

Per això van presentar denúncia i van personar-se com a acusació particular; «estem en un moment inicial del procediment però, després de valorar els fets i publicacions, considerem que ha comès un delicte d'amenaces i intentarem demostrar l'agreujant d'anar en contra d'un col·lectiu professional», va detallar Requena. Aquest delicte comporta penes de presó d'entre 2 i 3 anys. «És el que intentarem demostrar», va concloure l'advocat.