La Policia Local i Protecció Civil de Blanes han implementat una vegada més tot un seguit de mesures per garantir la seguretat i mobilitat al municipi amb motiu del 47è Concurs Internacional de Focs d'Artifici, que serà del 22 al 26 de juliol.

L'any passat ja es van haver d'implementar mesures més exhaustives a causa que Catalunya es troba al nivell quatre d'Alerta Antiterrorista sobre cinc, que afecta tots els esdeveniments d'alta participació. Les actuacions tenen a veure sobretot amb la circulació de vehicles i camions, i reforça la seguretat policial especialment al voltant de la zona de llançament dels artificis pirotècnics, la platja i la Roca de Sa Palomera.

La Policia Local i Protecció Civil calculen que durant les cinc nits es concentraran a Blanes prop d'un milió d'espectadors, entre 150.000 i 200.000 persones cada dia. El pla multidisciplinari mobilitza cada nit més de 300 efectius humans: agents de policia, bombers, protecció civil, tècnics sanitaris i equips de suport, emergència, intervenció i logística. Tot aquest contingent es complementa amb recursos materials i vehicles, tant terrestres com aquàtics d'emergències.