L'alcalde de Lloret envia una carta als mitjans italians en què condema la mort de Ciatti

A l'escrit, Dulsat, remarca la postura del consistori sobre la mort del jove de 22 anys, arran de la repercussió que està tenint a la televisió italiana

01.09.2017 | 07:09

L'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat (CiU), ha enviat una carta als mitjans de comunicació italians per posar de manifest la postura de l'Ajuntament, arran de la mort del jove Niccolò Ciatti, després de patir una agressió mortal a la discoteca St. Trop'. Segons va informar ahir Nova Ràdio Lloret, a l'escrit, Dulsat expressa que és «inadmissible una acció violenta» com la que «ha estroncat de manera absolutament injustificada la vida del jove» i afegeix que aquest fet «ha deixat una sensació d'impotència, ràbia continguda, rebuig, consternació, tristesa i un profund buit».

Segons exposa en el document, el batlle va prendre la decisió d'enviar aquesta carta –en italià i català– arran de la repercussió que està tenint el fet en els programes i tertúlies televisives a Itàlia. «Les declaracions que puguem fer des d'aquí, moltes vegades són d'ús intern, no acabava d'arribar la postura de l'Ajuntament i vam creure adient fer una carta oberta als mitjans» detalla l'escrit. «Aquest acte violent no s'entén ni es pot acceptar» afegeix l'alcalde. A més, detalla que Lloret va mostrar el seu condol amb «un minut de silenci molt sentit i que va evidenciar que molta gent de la localitat estava desolada pels fets». Tot i això, Dulsat reconeix que «per molt condol que fem arribar a la família, no els retornaran el seu fill, però és una mostra de respecte i era el mínim que podíem fer». De moment, segons Dulsat, ha contestat l'alcalde de Scandicci, on vivia la víctima. L'Ajuntament a més, recorda que s'ha presentat com a acusació popular contra l'homicida del jove italià, Rassoul B. el txetxè de 24 anys establert a França.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema