Els equipaments del Museu Obert de Lloret registren 19.600 visitants a l'agost

06.09.2017 | 10:50

Els equipaments del MOLL (Museu Obert de Lloret) han registrat un increment molt notable de visitants aquest mes d'agost. En total han estat 19.621 visitants, un 25% més que l'any anterior. Aquest augment s'ha donat, bàsicament, en dos segments de públic. Per una banda a les activitats organitzades pel MOLL, com visites guiades i teatralitzades, i en segon lloc, per l'augment dels visitants particulars, que han suposat un increment d'un 28% respecte al 2016. També s'ha batut un rècord absolut d'ingressos durant un mes. S'han comptablitzat 60.665 euros, cosa que també representa un 25% més d'ingressos que durant l'agost del 2016, ha informat l'Ajuntament.

Aquest augment tan rellevant de visitants i ingressos als equipaments del MOLL es pot explicar per diverses causes, han exposat les fonts. D'una banda, per l'obertura de nous equipaments com el jaciment ibèric de Turó Rodó, les visites guiades i teatralitzades que s'han organitzat al llarg de l'estiu que han tingut un efecte crida i la difusió i la posada en valor del patrimoni cultural lloretenc com un element turístic de gran vàlua i significat. 

L'Ajuntament de Lloret dona suport al MOLL per impulsar accions de posada en valor i millora dels equipaments i les activitats que s'hi organitzen. En aquest sentit les visites teatralitzades que s'han organitzat en espais com els Jardins de Santa Clotilde, el Museu del Mar, la casa indiana de Can Font o el cementiri modernista «tenen per objectiu apropar al MOLL diferents segments de públic, tant local com forani, amb l'objectiu d'explicar Lloret des del punt de vista del seu llegat històric i patrimonial», ha destacat el regidor de Cultura, Albert Robert. 

Per equipaments, on s'ha registrat l'augment de visitants més elevat és als Jardins noucentistes de Santa Clotilde, que durant el mes d'agost hi han passat 15.233 persones, un 17% més que el mateix mes de l'any anterior. Això també s'ha traduït amb més ingressos. En total han estat 51.697 euros un 22% més que l'any 2016.

El Museu del Mar és el segon amb més visitants, ja que n'ha registrat durant l'agost 1.512, un 38% més que l'any anterior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema