Adjudiquen el projecte per a 66 pisos de lloguer assequible a Lloret de Mar

Els habitatges es construiran a l’avinguda Vila de Blanes i faran entre 55 i els 62 metres quadrats

Una imatge dels projecte dels pisos de lloguer assequible.

Una imatge dels projecte dels pisos de lloguer assequible. / Territori

DdG

El departament de Territori, a través de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) ha adjudicat el projecte arquitectònic per a la construcció de 66 habitatges de lloguer assequible a Lloret de Mar. Es construiran a l’avinguda Vila de Blanes i tindran entre 55 i 62 metres quadrats

L’equip Bonell i Gil arquitectes redactarà el projecte i dirigirà les obres de la nova promoció. Territori i l’equip van formalitzar la setmana passada el contracte. Bonet i Gil ha guanyat el concurs de la selecció d’equips. La sostenibilitat ha estat un dels criteris prioritaris de la convocatòria, demanant que les propostes incloguin estratègies per a la reducció de l’impacte ambiental de l’edificació.

Els nous habitatges, amb un cost aproximat de 9 milions, es construiran al número 173 de l’avinguda de Vila de Blanes, en una parcel·la que l’Ajuntament de Lloret de Mar va cedir a l’Incasòl en dret de superfície per 75 anys, prorrogables a 99.

L’edifici de 66 habitatges constarà de planta baixa, on s’hi ubicaran sis dels habitatges, i cinc plantes pis, amb 12 habitatges cadascun. Els pisos tindran dos dormitoris i una superfície útil que oscil·larà entre els 55m2 i els 62m2. A més, també es construiran 66 places d’aparcament distribuïdes en les dues plantes soterrani.

L’Ajuntament, l’Incasòl i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han acordat que més d’un 25% dels habitatges construïts es destinaran a joves de fins a 35 anys, i un altre 25% seran per a col·lectius específics previstos a la Llei del dret a l’habitatge.

La parcel·la on es desenvoluparà la promoció d’habitatges forma part del polígon d’actuació urbanística Santa Clotilde Nord (PAU33), que es veu reforçat amb la nova promoció d’habitatges com a porta urbana de ponent del nucli de Lloret de Mar.