La ciutat de la Corunya ha viscut la nit de Sant Joan més tràgica dels darrers anys amb la mort de dues persones, un jove que ha caigut a una foguera al barri de Labañou i un home que ha mort ofegat aquest matí a la platja de la ciutat gallega.

El coordinador de Bombers i Protecció Civil de la Corunya, Carlos García Touriñán, ha assegurat que durant els trenta anys que porta dedicant-se a aquestes tasques no recorda una nit de Sant Joan "tan tràgica" a la ciutat.

El primer dels successos es va produir de matinada quan un jove de 22 anys i d'origen brasiler va caure a una foguera que havia encès al costat d'uns amics al barri de Labañou. Segons Protecció Civil, el jove estava saltant fogueres i en una d'elles hauria ensopegat amb un sofà que sobresortia d'entre les flames. Les dimensions de la foguera, d'uns tres metres, han impedit que cap dels testimonis hagin pogut fer res per salvar el noi.

Ja al matí, a la platja d'Orzán, encara sembrada de restes de centenars de fogueres i tones d'escombraries, tres policies locals que patrullaven per la zona han rescatat un home de 42 anys, d'origen algerià, que ha mort malgrat els intents de reanimació que se li han practicat sobre la sorra.

La nit de Sant Joan és una de les festes més tradicionals i multitudinàries de la Corunya i congrega cada any a desenes de milers de persones, principalment a les platges de Riazor i Orzán, on es concentren el major nombre de fogueres.