Google va arribar a un acord privat amb Samsung al 2012 pel qual es va comprometre a recolzar econòmicament la defensa de Samsung en el seu judici contra Apple per les patents de telèfons mòbils, segons han desvelat aquest dimarts els advocats de l'empresa californiana durant una vista.

En base a aquest pacte -efectuat quan el fabricant coreà ja portava un any litigant contra Apple-, Google acceptava fer-se càrrec de part dels costos judicials de la disputa, així com indemnitzar a Samsung si finalment aquest perdia el cas davant el gegant californià.

Per demostrar l'existència de l'acord, la defensa d'Apple ha presentat diversos correus electrònics intercanviats entre executius de Samsung i Google -i autentificats per un advocat de Google- en els que els segons es comprometien a indemnitzar total o parcialment aquells perjudicis econòmics que poguessin derivar-se de quatre de les patents en disputa amb Apple.

D'aquestes quatre patents, dues s'han apartat del cas, però les altres dues, relatives característiques de la interacció de l'usuari amb el telèfon (sincronització del fons i sistema de recerca universal) formen part del procés judicial que s'ha reprès aquests dies en una cort federal de San José (California).

Samsung i Apple litiguen per les patents dels telèfons intel·ligents i tablets des de 2011, quan l'empresa de la poma demandà als sud-coreans acusant-los d'haver copar el disseny dels seus productes, al que aquests respongueren ràpidament demandant a la vegada a Apple per violacions de les patents de la tecnologia 3G.

Durant aquests anys no han cessat les demandes i els judicis entre ambdós gegants tecnològics i la majoria d'ells han sigut resolts a favor d'Apple fins la data, de manera que Samsung té de deute ja casi mil milió de dòlars als seus competidors estatunidencs.

No obstant, ambdós companyies han apel·lat sense excepció els errors contraris als seus interessos, de manera que el procés viu ara una segona part en la que els esforços d'una i una altra empresa es centren en tractar de demostrar els danys que els suposats plagis per part de la competència han causat sobre les seves vendes i plans d'expansió.

Relació Samsung-Android

Amb aquesta revelació, la defensa d'Apple busca demostrar la connexió existent entre Samsung i Google, posat que un dels principals arguments de Samsung és que ells no tenen perquè responsabilitzar-se del sistema operatiu Android (propietat de Google), amb el que operen la majoria dels seus telèfons i tables i la tecnologia del qual deriven les suposades infraccions de patents.