La majoria de diputats gironins va mostrar-se partidari de prohibir les curses de braus. Tots els d'ERC i ICV , i la majoira dels de CiU van votar "sí". En contra es van posicionar els diputats del PSC i el PP.

Entre els paralamentaris que van desmarcar-se de la tesi majoritària del seu grup hi havia els diputats de CiU Santi Vila i Xavier Crespo, alcaldes de Figueres i Lloret de Mar, que en el passat havien comptat amb places de toros actives.

En declaracions al Diari de Girona, ambdós alcaldes i diputats del Parlament coincidien que ara no és moment de posar sobre la taula preocupacions com la possible abolició o no dels festeigs taurins i comentaven que estan "cansats" de "tantes prohibicions".

Xavier Crespo, alcalde de Lloret de Mar, assegurava que no assistia habitualment a les corrides de toros però que, tot i això, té afició pels correbous. Reiterava que "ara no era moment per preocupar-se per temes com aquests" ja que Catalunya fins aleshores només disposava d'una plaça de braus, La Monumental de Barcelona, en la qual s'han dut a terme una mitjana de 6 corrides a l'any. Crespo afirmava que durant la votació com a diputat havia "palpat" que "la majoria" no volia vetar les curses de braus. "Pel futur de Catalunya, el debat no era d'interès, no era necessari fer aquest pas", insistia.

Segons l'alcalde de Figueres, Santi Vila, el motiu principal de la seva votació en defensa de les corrides és la "innecessària intervenció dels costums i les tradicions de la gent" i assegurava que "s'ha entrat en una dinàmica de polèmiques".

Un govern dividit

La bancada del Govern va votar dividida. El president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, van votar en contra de la prohibició dels toros, mentre que només 3 diputats del PSC van votar a favor.

Joaquim Nadal assegurava que "ni m'agraden ni m'interessen els toros" però que, no obstant això, "era preferible" no regular-ho ni intervenir en la tradició taurina, ja que al pas del temps el paper dels toros a Catalunya "ja havia arribat al seu lloc" i no feia falta moure més peces. "No s'ha de prohibir per prohibir", insistia el conseller.

El president de la Generalitat, José Montilla, va dir que "he votat en contra de la prohibició perquè crec en la llibertat i hauria preferit que la continuïtat o no dels toros fos una decisió tranquil·la i normalitzada dels hàbits socials dels catalans i també conseqüència de la imparable cultura a favor dels drets dels animals, abans que cap imposició legal".

Per la seva part, el president de CiU, Artur Mas, va votar a favor per una qüestió de "consciència personal" i en benefici d'una "Catalunya millor".