El convergent Carles Pàramo va recuperar ahir l'alcaldia de Roses perduda el 2007 per un pacte quadripartit i ho fa amb un acord amb el PP que els ha garantit la majoria amb 12 dels 21 regidors. Pàramo, que ja havia compartit mandat amb els populars durant la legislatura 1991-1995, va defensar que no és "un pacte contra res ni contra ningú, sinó en positiu" amb un acord que "s'ha de basar en les persones" per sobre els dos grups. La fins ara alcaldessa, Magda Casamitjana (PSC), va acomiadar-se recordant la feina feta com la desafectació dels atermenaments a la Gola de l'Estany i assegurant que després de la gestió dels darrers quatre anys "Roses és avui a molts més mapes" i coneguda per més gent.

Fins dijous es va mantenir la incògnita sobre si un pacte PSC, GDP i PP podia deixar sense alcaldia a CiU, la llista més votada. Gent del Poble-AM, el nou grup que entra a l'Ajuntament, va decidir no pactar amb ningú. Sense que hi hagués sorpreses, ahir el cap de llista Francesc Giner es va votar a ell mateix, i el PSC a Magda Casamitjana. Per tant, Pàramo va ser investit alcalde amb els 9 vots de CiU i els 3 del PP. Encara que no s'hagués produït l'acord amb els populars, la decisió del GDP-AM hauria permès a CiU tenir l'alcaldia en minoria. Giner, que entra per primer cop al consistori, va remarcar que "som un equip nou que volem diàleg amb tothom, volem aportar propostes, projectes i solucions" i va insistir que "tindrem gent disposada a treballar sense cap més interès que Roses". Ho faran des de l'oposició després de descartar sumar-se al govern de CiU i PP.

Pàramo, respecte al pacte amb els populars, va defensar que "neix amb la voluntat de governar per tothom i conscients que la crisi que patim ens condicionarà". Pel nou alcalde, l'acord és en "positiu", no en contra de res ni de ningú. A l'hora de valorar l'acord, el cap de llista del PP, Manel Escobar, es va remuntar al 1993, quan Pàramo els va oferir una acord (llavors Escobar tenia un càrrec al partit). Va recordar una frase: "Junts farem grans coses per a la nostra vila". "D'això fa 18 anys i ara ho podem dir", va remarcar Escobar, que justifica la posició del grup de garantir la majoria a Pàramo per propiciar "un canvi en positiu per tenir un mandat estable i eficaç".

Quatre anys "molt durs"

Durant quatre anys, el PP ha governat amb el PSC, ICV i el GIR. Escobar va recordar que han estat "quatre anys molt durs" per la situació econòmica sense referir-se a cap dels projectes ni a les persones amb qui va compartir govern. Sí que ho va fer, en canvi, Magda Casamitjana, que va assegurar que han estat quatre anys de molt treball "per aconseguir un somni que té un nom, és Roses".

Per la fins ara alcaldessa, el nom de la població és, després de la gestió i la feina del seu equip, molt més conegut. Va afegir que acaben el mandat amb dues bones notícies: la Gola de l'Estany a la que no s'aplicarà la llei de Costes i els atermenaments de Santa Margarida amb una solució sobre la taula per no afectar els habitatges. Va dir que "hem treballat amb transparència, honestedat, voluntat de servei" i va tenir un agraïment per totes les persones amb qui va formar govern. A les que integraran ara l'equip de govern els va dir que "deixem un Ajuntament impecable tant administrativament com econòmicament".