Passen les jornades i el Llagostera continua ben avall a la classificació. Què els està passant?

Fa cinc, sis o set setmanes que, a pel que fa a sensacions i a joc, l'equip ha crescut molt. Els rivals no ens generen tantes oasions i ?nosaltres arribem amb més perill. El que ens està condemnant al llarg de tota la temporada és el gol. No en fem. Ens costa moltíssim. La part positiva és que cada cop generem més oportunitats. Estic convençut que tard o d'hora marcarem, però l'angoixa hi és, perquè passen les setmanes i no millorem. Tinc clar també que hem merescut més del que tenim. Hi ha partits que hauríem d'haver guanyat i que no ho hem fet. Les setmanes van passant i la permanència ara és a 8 punts. Però mentre hi hagi opcions, veient la línia de joc que portem estic convençut que ens en sortirem.

Com s'explica aquesta falta de gol si hi ha un grapat de davanters a la plantilla, a banda dels que hi eren i han marxat al gener?

Ha estat una qüestió de ratxes, d'estats anímics i de forma. Les lesions tampoc han ajudat. Chumbi, per exemple, està tenint un any molt complicat en què no ha encadenat dos o tres partits jugant. Benja no ha estat del tot encertat, Juanjo ha patit diverses problemes físics, Natalio ho prova de totes maneres i treballa bé però el gol no arriba... Ara bé, encara estem a temps que tots ells es destapin.

Sigui sincer. Està convençut que aquest Llagostera encara pot salvar la categoria?

Jo crec que sí. M'ho transmeten les sensacions de l'equip i la manera com acabem ara els partits. Sempre tenim opcions. Si veiés que perdem per dos o tres gols i que el rival és molt superior, doncs ja hauria abaixat els braços. Però no és així. El vestidor està treballant moltíssim. El dia a dia és brutal i els jugadors ho donen tot. I?després, hi ha la història dels àrbitres. No els donem tota la culpa, és evident, però és veritat que han estat determinants en alguns partits.

No em negarà que el tema dels àrbitres els ha ben emprenyat des de fa setmanes.

Quan estàs en una situació crítica, en la qual els ànims no són els millors i els resultats no arriben, que en petits detalls com en l'arbitratge et puguin tombar tota la feina de 90 minuts, fa molta ràbia. I no ha estat un cop. Vitòria, Tenerife i molts altres casos. Se li dóna més importància quan s'està avall a la classificació, com és el nostre cas. No és la principal causa que explica la nostra mala trajectòria, és clar, però és un fet evident.

Fa temps que s'està parlant de finals, però la d'aquest diumenge contra el Mallorca s'emporta el premi gros. Com l'encaren?

Sí, fa setmanes que parlem de finals. Han anat passant i nosaltres no hem sabut respondre. El de diumenge és un partit a caixa o faixa. En som conscients. És un rival més o menys directe al qual, si guanyem, li retallaríem punts i fins i tot podríem guanyar-li el gol average.

Amb una situació així, molts equips haurien llençat ja la tovallola. Pel que comentava abans, no sembla que aquest sigui el cas del Llagostera.

No, no. La gent està súper implicada. És d'agrair el treball diari i les ganes que tots plegats estan posant en mirar de tirar endavant aquest projecte. Els jugadors són conscients que això no ho podem deixar escapar. A més, encara queden partits. Fins que les matemàtiques no ens donin per morts, ho intentarem.

L'afició ha d'entendre que aquest és el moment clau en el qual ha d'omplir l'estadi d'una vegada per totes?

A?Llagostera, amb 1.000 persones el camp estava ple. A?Palamós, si hi ha un miler d'espectadors, el rival no sembla que jugui a fora. Els nostres jugadors estan acostumats a una situació així, per la qual cosa imagina't el que sentirien si veuen que hi ha més caliu. Es notaria segur!?Demanem un esforç extra a la gent, que vingui al camp i ens ajudi.

Com porta el patiment veient-ho tot plegat des de la banqueta?

Pateixo molt. No té res a veure viure-ho des de la banda si ho compares amb com es viu des del camp. Fa anys que estic al club i és part de la meva vida. Treballo cada dia perquè tot plegat surti el millor possible. Fa ràbia viure una situació esportiva així, però som un club lluitador i, per ganes, no serà.

Si el Llagostera baixés a Segona B, vostè continuaria?

Sí. Formo part del club. Sóc una persona més d'aquest projecte. Em tenen aquí pel que vulguin. La meva intenció és créixer i un descens seria una taca, però això no s'acaba aquí. Són coses del futbol.

L'altra cara de la moneda la protagonitza el Girona. El veu com un candidat per fer play-off?

Va tenir un inici ple de dubtes perquè la plantilla no havia fet net de la patacada de l'any passat. A més, havia perdut alguna peça important. Però s'ha refet molt bé i la línia és boníssima. Té una plantilla compensada. És un candidat i crec que acabarà jugant la promoció.