Ho va expressar clarament el defensa central i ex de l'Alcorcón, Alberto Escassi, "nosaltres no juguem una Lliga sinó finals". Doncs la primera de les dotze finals que esperen als homes d'Oriol Alsina es juga avui a l'estadi Palamós-Costa Brava davant un rival al qual se li té ganes perquè en la memòria col·lectiva de tots els aficionats llagosterencs i més encara per a aquells futbolistes que el passat 24 d'octubre van actuar a l'estadi Santo Domingo d'Alcorcón, encara perdura i fa mal aquell escandolós 6 a 1 a favor dels madrilenys.

El Llagostera vol els tres punts per venjar i treure's l'espina clavada d'aquella golejada, però, sobretot, venjances a banda, allò que interessa realment als gironins és guanyar per mantenir viva la flama de la permanència, perquè la recta final de la competició ja és aquí i amb ella les bales a l'arma dels d'Alsina es van esgotant.

Prohibit fallar "perquè som conscients que juguem una final". El tècnic del Llagostera, Oriol Alsina, es mostra optimista perquè el seu equip no juga a domicili i sí a casa, on els seus futbolistes han guanyat els set partits que acumulen després de trenta jornades, "si juguem com ho fem últimament a casa, tindrem opcions", a més, diu el maresmenc que "guardem un record molt negatiu del partit de la primera volta perquè per al Llagostera va ser la golejada més gran dels últims sis anys i per a nosaltres això serà un argument i una motivació extra més".

Del conjunt que dirigeix Juan Ramón López Muñiz, el tècnic llagosterenc adverteix que "l'Alcorcón és un equip complicat que encaixa pocs gols, que lluita pel playoff i a dalt té a dos puntes perillosos com Máyor i David Rodríguez". L'Alcorcón arriba a Palamós amb el balanç de cinc partits sense guanyar a fora.

El rival d'aquesta tarda del Llagostera baixa de manera evident les seves prestacions lluny de Santo Domingo, com ho demostren les seves cinc darreres visites a domicili, 2 empats i 3 derrotes. Segons Alsina, "l'Alcorcón baixa molt el seu rendiment a fora i nosaltres som dels conjunts menys golejats a casa, per això ens dóna llum per creure en la victòria". Repetir la imatge del últims partits a casa, exceptuant el 0 a 1 davant el Girona, i copiar el joc i el resultat dels partits a vida o mort com el 2 a 0 davant l'Albacete o el 3 a 0 de fa quinze dies contra el Mallorca, és l'objectiu del tècnic del Llagostera. "De moment les finals ens surten bé i les tirem endavant perquè els jugadors hi arriben bé psicològicament", va explicar Alsina mostrant-se orgullós dels seus jugadors quan aquests reben una patacada com, per exemple, l'encaixada en l'última jornada a Valladolid. "Quan hem caigut hem sabut aixecar els ànims immediatament i això em fa estar tranquil, esperem que contra l'Alcorcón també passi", va afegir. Per al partit d'avui, la directiva d'Isabel Tarragó regala entrades a tots aquells aficionats que en demanin en els establiments que anunciïn el partit davant l'Alcorcón. Alsina considera "decisiu i important" veure color i ambient a les grades perquè "el jugador número dotze ens fa sentir més segurs i forts".

En el capítol de baixes, i com passa darrerament, la infermeria blaugrana cada vegada es troba més buida, només Nando Quesada, lesionat de llarga durada i José Carlos, són les úniques absències segures, mentre que el davanter Jesús Imaz, que va rebre un cop en l'entrenament de dijous és dubte, igual que Edu Oriol, que estava malalt.