L'empresa que s'encarrega del manteniment dels canals de Roses va haver d'aturar els treballs de drenatge al passeig de Santa Margarita perquè va aparèixer un vehicle amb unes restes òssies al seu interior que, a primera vista, evidenciaven que havia passat molt temps d'ençà que el cotxe va caure a l'interior del canal, el qual també feia molts anys que no havia sigut netejat a fons.

La troballa va mobilitzar tots els serveis d'emergència i la comitiva judicial per procedir a l'aixecament de cadàver, que va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona on se li haurà de practicar l'autòpsia a fi d'esbrinar la identitat de la persona. En un principi es descarta que es tracti d'una mort homicida, encara que no es pot afirmar, però els principals indicis que s'han trobat a la zona semblen apuntalar aquesta opció i obrir el ventall cap a altres possibilitats.

La principal hipòtesi amb què es treballa és que les restes corresponguin a un jove francès, Jean Baptiste Juin, nascut a Mamers el 29 d'agost de 1991 però resident a Troyes, que va desaparèixer fa quatre anys. La matrícula francesa del Renault Clio apuntaria en aquesta direcció perquè es tracta d'un cotxe que estava a nom seu.

Aquest jove va desaparèixer de casa seva l'11 de desembre de 2011 i l'últim que la seva família sabia es que anava en direcció a Roses. De fet, la policia francesa va poder informar a la família del jove que aquest havia creuat la frontera amb el seu cotxe a un quart de tres de la tarda d'aquell diumenge i que, precisament, es dirigia cap a aquesta localitat empordanesa. I des d'aleshores, ja no hi ha cap més informació, ni una sola nova pista per a la família del jove, que l'ha seguit buscant.

Els pares del jove van denunciar la desaparició del seu fill a l'entitat francesa d'Assistència i Recerca de Persones Desaparegudes (ARPD) indicant que una història sentimental podria ser el motiu que el va empènyer a marxar i no tornar a casa. Precisament, per aquesta raó, els pares van posar-se en contacte amb ARPD i van deixar escrit un missatge de recerca al seu compte de Facebook per tal que li donés la màxima difusió possible.

ARPD va facilitar una imatge del vehicle, la seva matrícula, i la fotografia del jove per tal de facilitar el seu reconeixement per aquelles persones que van poder consultar i rebre l'alerta de desaparició.

Ara, només l'autòpsia que es realitzi al llarg d'aquesta setmana podrà determinar o descartar que es tracti de la mateixa persona. El pas del temps i l'estat en què s'han trobat les restes faran que sigui fonamentalment la dentadura el que permeti la identificació més precisa del finat.

L'any 2009, també al canal de Santa Margarida, va aparèixer surant el cadàver d'una noia que exercia de prostitua a la C-260 a Roses.