El projecte per reconvertir l'edifici número 7 del carrer Peralada de Figueres en un local comercial amb dues plantes i apartaments turístics a les superiors avança amb l'enderroc. També la rehabilitació que els seus promotors, el Grup Tramuntana, està fent a la casa Bech de Careda, que s'està convertint en habitatges turístics d'alt standing. L'objectiu és aconseguir dotar la ciutat d'aquesta oferta que atregui turistes amb alt poder adquisitiu que a la ciutat només amb establiments de dues, tres estrelles i un de quatre. El grup Cap Roig, a més, està ultimant la rehabilitació de l'Hotel President per a donar-li una categoria superior.

La previsió és que els de la plaça de Dalí, amb una ubicació excepcional, puguin estar en funcionament aquesta temporada que està a punt de començar i que els del carrer Peralada amb el corriol de les Bruixes tardi encara un temps a ser realitat. I és que, en aquest cas, s'ha hagut d'enderrocar l'edifici i es tornarà a aixecar de nou. A la planta baixa i la primera i a la resta també s'hi faran apartaments turístics. Es convertiran així en dos espais dedicats al turisme en ple centre de la ciutat. De fet, d'oferta d'apartaments turísitics a la ciutat només hi ha els del grup Terraza de tocar de l'avinguda Salvador Dalí i els del carrer Pep Ventura amb la Pujada del Castell, AparthotelK. D'altra banda, hi ha dotze hotels dels quals només un té quatre estrelles, sis en tenen tres i cinc només dues.

Tenint en compte que el Museu Dalí atrau anualment més d'un milió de visitants la voluntat de la ciutat és captar-los no només a través del geni del surrealisme sinó aconseguint que es quedin i pernoctin a la ciutat.

Un dels gerents del grup, Xim Raurich, va explicar fa uns mesos a aquest diari que l'objectiu era aprofitar la visita que fan al Museu perquè es quedin a la ciutat i la converteixin en base d'operacions per a visitar altres de la comarca.