L'exregidor d'ICV (2007-2011), Joan Esteve Danés, ha dimitit com a coordinador d'ICV a Roses i ha abandonat la militància del partit, molest pel tracte rebut per la formació durant aquestes eleccions en què no se'l va tenir en compte malgrat la tasca portada a terme en els darrers anys dins el partit pel que va obtenir per primer cop representació el 2007.

En una carta adreçada al partit els comunica que ha pres la decisió "irrevocable" com també va deixar clar a la intercomarcal del partit el passat 6 de juny. "Vull deixar clar que el que més em dol és la manera en què el partit ha portat a cap la campanya durant les passades eleccions municipals a Roses". El partit es va presentar amb la candidatura Rosincs-Entesa que a dies de les eleccions va protagonitzar un enfrontament entre membres de la candidatura, la major part dels quals van renunciar.

Joan Esteve Danés ha demanat la baixa del partit per a ell i un familiar. I posa a disposició del grup els sis mil euros que el grup rosinc disposava, obtinguts en els darrers anys.