02 de febrer de 2016
02.02.2016

Desmantellen una associaciķ cannābica a l'Alt Empordā

Els Mossos d'Esquadra van detenir el president i el tresorer de l'associaciķ per trāfic de drogues

02.02.2016 | 14:08
Desmantellen una associaciķ cannābica a l'Alt Empordā

Hi podia comprar qualsevol, fos o no soci del club, i tota la droga que volia. Així és com funcionava una associació cannàbica de Figueres que els Mossos d´Esquadra de la comissaria de la ciutat han desmantellat després de dos mesos d´investigacions.

Han detingut el president i el tresorer per tràfic de drogues i han comissat pots amb substàncies, valorades en més de 2.600 euros, i més de 1.300 euros en metàl·lic, quan van anar a fer l´escorcoll del local situat al carrer Migdia.

Els dos arrestats són dos homes, de 31 i 32 anys, de nacionalitat francesa i veïns de Saint-Ouen (França) i La Vajol. Ambdós han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial. Amb tot, la investigació no es dóna per finalitzada a l´espera de la detenció d´altres implicats.

Tot va començar quan els Mossos de Figueres van detectar un possible punt de venda de droga en un local de la ciutat el 25 de novembre de l´any passat. Arran d´aquesta troballa, els agents van iniciar una investigació per tal de determinar l´ús del local com a punt de venda de substàncies estupefaents i qui eren els possibles responsables de l´activitat.

Durant la investigació, diferents patrulles de paisà van seguir els compradors i van comprovar que la majoria de les persones que freqüentaven el local eren de nacionalitat francesa. Els agents van fer 14 comissos de marihuana i haixix valorats en uns 350 euros.

Els Mossos van comprovar que era la primera o segona vegada que els compradors anaven al local de l´associació. Així mateix, aquestes persones van manifestar que havien conegut l´existència del local mitjançant un amic o preguntant pel carrer on podien comprar substàncies estupefaents per endur-se a França.

Pel volum dels comissos als compradors, era impossible que tota la substància proporcionada fos adquirida només per al consum propi i immediat dins les instal·lacions de l´associació.

Consultat el registre d´associacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, la policia va constatar que el local estava registrat com una associació sense ànim de lucre.

Tal com els agents van comprovar durant la investigació, l´associació donava servei a tota persona que volgués comprar substàncies estupefaents, de manera indiscriminada, sense respectar la regulació dels seus propis estatuts.

El 21 de gener, els Mossos van fer una entrada i escorcoll al local i van localitzar diverses bàscules, pots amb substàncies valorades en més de 2.600 euros, encenedors, documentació i més de 1.300 euros fraccionats.

La policia va detenir el president de l´associació el mateix dia de l´entrada i l´endemà també va detenir un dels socis, que feia de tresorer, per un delicte contra la salut pública. La investigació policial no està tancada i, segons els Mossos, es detindran més implicats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook