L'Ajuntament de Figueres té previst aprovar al ple d'aquesta nit la sol·licitud d'una ajut del fons FEDER per a fer un projecte de renovació museogràfica del Museu de l'Empordà, que continua pendent de tenir director després que l'any passat s'acomiadés, Anna Capella, que l'havia dirigit durant els darrers 17 anys.

L'objectiu és fer-hi actuacions que millorin l'accessibilitat, potenciar l'entrada des del carrer Enginyers, adaptar l'auditori com a sala polivalent i d'exposicions i fer-hi una botiga. En definitiva, permetria posar al dia tot l´equipament museístic en matèria museogràfica i d´accessibilitat, incloent-hi la possibilitat de donar-li més visibilitat i potenciar la recepció de més visitants. El cost del projecte se situa en els 370.000 euros dels quals el 75% estaria finançat per la subvenció.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez (PSC), ha destacat que es mostra optimista, perquè «hi ha moltes possibilitats que se´ns concedeixi la subvenció, atenent a què fa anys que cal fer aquesta renovació i actualització museogràfica i que complim plenament amb els requisits. Aquest projecte s'emmarca en el nou impuls que volem donar al Museu de l'Empordà com a motor de l'art empordanès».