L'autòpsia apunta que la parella trobada sense vida en un iot al port de Roses (Alt Empordà) va morir intoxicada per monòxid de carboni (CO). Els forenses que han examinat els dos cadàvers a l'Institut de Medicina Legal de Girona (IMLG) es decanten per aquesta causa, però tampoc en descarten del tot d'altres, com ara la mescla d'alcohol i drogues.

Per això, els metges han extret mostres de sang i de teixits dels dos cossos, el d'un italià de 45 anys i el d'una russa de 28, i els han enviat a analitzar al laboratori. Els resultats toxicològics seran clau per concloure la causa de la mort. En paral·lel, també es creuarà l'informe de l'autòpsia amb la investigació policial, per veure si la parella hauria deixat el motor encès o bé a l'interior del camarot hi havia algun punt per on s'escapava monòxid de carboni.

Les dues víctimes, un italià de 45 anys i una russa de 28, havien arribat a Roses dissabte al vespre. Viatjaven en una llanxa motora, que van amarrar en un punt del port reservat a estades puntuals. Després, van sortir a sopar en un restaurant i van tornar a bord del iot. Aquest va ser el darrer cop que se'ls va veure amb vida.

Ahir a la tarda, un treballador del port va anar fins a l'amarrador per preguntar a la parella si volien pagar una nit més de lloguer. Quan es va acostar a l'embarcació, a través de l'espiell va veure el cos de l'home desplomat. Eren cap a les sis de la tarda.Policia Local, Mossos d'Esquadra i Bombers van anar fins al lloc.

Aquests últims van ser els qui van obrir la porta del camarot, perquè estava tancada i va caler forçar-la. Els agents d'investigació, després de localitzar els cadàvers de la parella, van estar recollint proves fins a la nit. A l'interior del camarot, l'únic que tenia la llanxa- els mossos hi van trobar drogues, alcohol i també joguines sexuals.

Possible intoxicació

Els cossos de les víctimes es van traslladar a l'IMLG, on aquest dilluns els forenses els hi han fet l'autòpsia. A l'informe preliminar, els metges hi fan constar que els cadàvers no presenten signes de violència i que la causa de la mort és una possible intoxicació, segurament per monòxid de carboni. De totes maneres, per saber-ho del cert, caldrà esperar els resultats de toxicologia.