Figueres ha posat a licitació la primera fase per fer les obres del local social a l'estadi de Vilatenim. L'actuació preveu la construcció d'un espai cobert que donaria resposta a una llarga reivindicació perquè l'equipament només disposa d'un bar a l'aire lliure sota la tribuna que, segons ha manifestat en diverses ocasions la directiva del club, no reuneix les condicions adequades.

En un primer moment, el projecte va ser tombat per l'oposició en bloc i, finalment, uns mesos després es va poder reconduir amb el compromís que l'espai podria ser utilitzat per altres entitats i que la Unió Esportiva assumiria part del cost dels treballs. El contracte té un valor estimat de 110.785 euros i un termini d'execució de quatre mesos.

El projecte ja tenia amb una previsió i una partida als pressupostos però va quedar a aturat a principis d'aquest any quan a la votació del ple l'oposició va fer l'ús de la seva força i va paralitzar el projecte. La situació va evidenciar per primera vegada la força dels grups davant d'un govern sociovergent en minoria que, fins aleshores i en diverses ocasions, havia comptat amb el suport d'un dels dos regidors del PP, Diego Borrego, amb qui tenien un acord que es va trencar amb el pacte d'estabilitat signat uns mesos després amb l'edil de Compromís d'Esquerres per Figueres.

Totes les formacions s'hi van oposar al·legant que no consideraven que fos una obra prioritària en aquell moment.

El dictamen, per tant, va quedar desestimat per deu vots negatius (a falta d'una de les regidores de la CUP) davant dels nou a favor (del Govern excepte el regidor de CiU, Jordi Masquef, que es va haver d'absentar a la votació perquè està vinculat a la Unió). L'endemà mateix el club va criticar la situació, va anunciar reunions amb els diferents grups municipals i, fins i tot, va arribar a posar en dubte la continuïtat de la històrica entitat.

Després de múltiples negociacions, el mes de maig passat es va aprovar els suports d'ERC, PP i C's, l'absteció de la CUP mentre que el l'exregidor de Compromís, Xavi Monfort, va mantenir el seu vot negatiu.

El canvi de posicions preveia sobretot un canvi en el finançament. I és que Figueres mantenia l'aportació de 110.000 euros (per a la primera fase) i l'entitat 22.000 més per a una segona part. També es va garantir que l'equipament no serà d'ús exclusiu per al club esportiu sinó que serà municipal i que estarà a disposició d'altres entitats o associacions.

Ara s'ha posat a licitació aquesta primera part de l'obra que implicarà la construcció de les cobertes i de les estructures de tancament. El termini de presentació d'ofertes per a l'adjudicació de l'obra serà el proper 7 de setembre i a partir d'aleshores es preveu un termini d'execució d'uns quatre mesos.

La Unió gestiona l'estadi

La Unió Esportiva de Figueres gestiona l'estadi a través d'un conveni que va establir una concessió directa al club, que per la seva banda es comprometia a fer una inversions per valor de 350.000 euros en els propers deu anys per tal de millorar-ne totes les instal·lacions.

Les condicions es va començar a tramitar el 2013 i establien que el club assumiria les despeses de manteniment del club (que suposaven fins ara uns 100.000 euros anuals per a l'Ajuntament). En canvi, se li concediria una subvenció anual de 110.000 euros, justament els que costa la part d'aportació per a l'obra. Ambdues parts van signar el conveni a principis de 2015.