La Junta de Govern local va aprovar ahir la proposta de convocar proves selectives per a l'adjudicació per oposició de tres places d'agent de la Guàrdia Urbana i aprovar les bases que han de regir el procés selectiu. Es tracta d'un dels passos per incrementar la plantilla d'agents actuals, que se situa en els 71 efectius. D'altra banda, la setmana passada també es van convocar les proves per a la selecció d'una plaça de sergent per concurs d'oposició per promoció interna, així com les proves per a un concurs de mobilitat horitzontal per a una plaça d'agent.

L'alcaldessa, Marta Felip, es va comprometre públicament a ampliar la plantilla l'any passat durant la celebració del Dia de la Guàrdia Urbana. La voluntat es va materialitzar amb una partida al pressupost municipal i al juliol es va aprovar la convocatòria de vuit places, les proves selectives de les quals s'estan començant a impulsar ara.

Milers d'hores extra

La previsió és que la plantilla se segueixi incrementant de forma progressiva i amb convocatòries anuals fins al 2019. Es calcula que es requeririen uns 90 agents. Malgrat això, sembla que el clima enrarit en una part del cos continua. Tal i com feia públic Diari de Girona al juliol, el cos ha de fer més de 9.600 hores extra l'any per atendre els serveis de la ciutat. Una situació que es podria veure agreujada després que el Govern anunciés un Pla de Barris amb hores extra voluntàries dels agents, que ja de per si estan «cansats».