25 de octubre de 2016
25.10.2016

Dos nous vitralls del papa Sixte i sant Llorenç il·luminen la basílica

Les peces elaborades pel vitraller Miquel Orós Muruzabal han estat instal·lades a la capella de Sant Llorenç del temple altempordanès

25.10.2016 | 00:00
Els vitralls nous que s'han col.locat a la capella de Sant Llorenç

La basílica de Castelló d'Empúries compta amb dos nous vitralls elaborats pel mestre vitraller, Miquel Orós Muruzabal, que donen llum a la capella de Sant Llorenç. La setmana passada es van col·locar i contenen la imatge del papa Sant Sixte i la de Sant Llorenç. Són dos dels quatre nous en què es treballava.

Els primers vitralls que es van restaurar van ser els de la capella de Sant Cristòfor, fa dos anys. Tot seguit es va començar a treballar en peces per la capella de la Sang i la de Sant Llorenç. A la primera se'n van estrenar dos aquest estiu substituint els que uns lladres havien trencat. I se n'hi esperen dos més de nous.

A la de Sant Llorenç també se'n van col·locar dos i ara en llueixen dos més. Miquel Orós va explicar que són d'estil medieval modernitzat. En aquest cas ocupen un lloc on mai n'hi havia hagut.

El projecte de restauració dels vitralls va a càrrec de Miquel Orós i és coordinat pel Museu d'Història Medieval de Castelló, que la setmana passada difonia les noves incorporacions. El supervisa el Departament de Cultura de la Generalitat i el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook