El Ministeri de Foment va començar ahir al matí la segona fase de les obres de la rotonda de la plaça del Sol de Figueres. Els treballs impliquen canvis en la restricció de circulació diferents dels que hi havia fins ara mentre s'executava la primera de les fases.

A partir d'avui s'obrirà al trànsit el carrer Empordà amb l'accés des de la carretera d'Olot, però els nous treballs afectaran trams de l'avinguda Salvador Dalí. Una de les afectacions es troba en els carrils i la vorera en sentit França.

L'accés a l'avinguda des del carrer Lasauca queda tallat, i des d'aquesta no es podrà accedir als carrers Rodes i Tortellà. Malgrat les actuacions, la circulació per tot el llarg de l'antiga N-II està garantida, amb un carril per sentit.

Els vehicles que venen de França en direcció a Girona ara hauran de circular per l'interior del futur giratori, mentre que els vehicles provinents de Girona en direcció a França ho hauran de fer pel vial habilitat a l'avinguda.

El que no va ser possible va ser l'obertura del carrer Empordà a causa de les condicions meteorològiques. Segons va informar el mateix consistori, a conseqüència de la pluja només es van senyalitzar els canvis però no es van poder pintar els desviaments i el carrer Empordà no es va poder obrir al trànsit, cosa que es farà avui.

El calendari establert

La durada d'aquesta nova etapa serà aproximadament d'unes vuit setmanes i està previst que estigui finalitzada al voltant de les dates de Sant Joan, a finals de juny. La segona fase implica a grans trets canviar el costat de carretera on es fan les obres per poder treballar als dos vials en direcció a França i també a la vorera.

Pel que fa a la tercera part dels treballs, la circulació i les restriccions serà pràcticament les mateixes que a la segona fase i a la quarta i darrera part de l'obra es faran els acabats, la senyalització, així com una illeta triangular al primer tram de l'avinguda Dalí.

Les obres van començar el passat mes d'octubre del 2016 i actualment porten gairebé mig any en marxa. Foment hi construeix un giratori que ha de servir per millorar la fluïdesa del trànsit en aquest punt. És un giratori de grans dimensions en forma ovalada que permetrà dinamitzar aquesta part de la ciutat. A la part central de l'obra s'hi mantindrà l'edifici de l'antiga oficina de turisme.

Els treballs no s'aturen

Des de l'Ajuntament asseguren que tot i que aquesta setmana comencen les Fires i Festes de la Santa Creu, els treballs no s'aturaran. Els deu dies festius a la ciutat conviuran amb les obres de la plaça del Sol, les quals disposaran de guàrdies que vetllaran pel bon funcionament del trànsit durant les hores puntes. Fins ara ja s'havia optat per posar agents alguns dels dies en els punts previs al desviament i també a la rotonda.