L'edifici de pisos de protecció oficial de la plaça Joan Tutau de Figueres ja té la porta d'accés als comptadors de llum i aigua blindada. Tècnics de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya -propietària de l'immoble-, de l'Ajuntament i de la companyia elèctrica Endesa es van personar ahir al matí acompanyats d'efectius de la Guàrdia Urbana per actuar en aquest edifici i garantir-ne la «seguretat» després de mesos de denúncies i malestar entre els inquilins «legals» i els ocupes .

En total, van detectar 10 pisos amb els serveis punxats i els van desconnectar. El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge (del qual depèn l'Agència) havia rebut nombroses queixes i s'havien detectat consums molt elevats d'electricitat.

Des del Departament asseguren que estan treballant en el cas i que, malgrat que algunes de les denúncies presentades als jutjats han acabat arxivades, n'hi ha d'altres que continuen el seu curs. Paral·lelament, estan estudiant cas per cas per determinar si hi ha casos de vulnerabilitat i decidir si se'ls reallotja en d'altres pisos o no.

El bloc de pisos de protecció oficial consta d'un total de 25 apartaments, tots ells propietat de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Els problemes amb les ocupacions il·legals són latents des de fa molt temps i els llogaters denuncien les dificultats que tenen en nombroses ocasions pel que fa a la convivència que pateixen dia a dia amb els ocupes.

Als problemes de frau elèctric i d'aigua, s'hi sumen constants destrosses i nous intents d'ocupacions als pisos que encara no ho estan. El darrer es va produir a finals del mes de març quan van esbotzar la porta d'un d'aquests amb una pota de cabra.