Els Mossos d'Esquadra

Els detinguts sempre triaven cases aïllades o adossades, per accedir als domicilis escalaven els murs exteriors i per accedir a l´interior forçaven les portes i finestres amb un tornavís.

Se´ls considera autors de set robatoris

Es tracta d'un grup criminal especialitzat en robatoris i que es desplaçava de Portugal a Catalunya. Un cop aconseguien el botí, enviaven els diners a Xile.

Els arrestats són tres homes, de 24, 25 i 28 anys i de nacionalitat xilena, un dels quals utilitzava una identitat falsa i li constaven diverses ordres de detenció a Xile. I una dona de nacionalitat espanyola i de 27 anys que enviava els diners dels robatoris.

Dels quatre detinguts, el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per dos dels detinguts i ingrés a presó pels altres dos.

La investigació es va iniciar el 10 de juliol quan la Guàrdia Civil Guàrdia Civilva informar als Mossos que un grup de persones que es dedicaven a realitzar robatoris a domicilis es desplaçava de Portugal a la ciutat de Barcelona.

S'apropien el cotxe de lloguer

Fruit de la investigació, els agents van determinar que tres membres del grup, amb un alt grau d´especialització en aquest tipus de fets, s´havien establert en una zona entre Santa Coloma i Badalona, i que s´havien apropiat de forma indeguda del vehicle amb el qual es desplaçaven. L´empresa de lloguer propietària del vehicle havia denunciat que no l´havien retornat la data acordada.

Els investigadors van acreditar la participació dels tres homes en set robatoris a comesos en domicilis de Roses, Sant Andreu de la Barca, Cabrera de Mar, Barcelona i Palma de Mallorca.

Enviaven els diners a Xiles

El grup sempre triava com a objectiu cases aïllades o adossades i per entrar-hi forçaven els accessos.

En dies posteriors una quarta persona -una dona de nacionalitat espanyola i de 27 anys- s´encarregava d´enviar els diners obtinguts en els robatoris a Xile, mitjançant oficines d´enviament i recepció d´efectiu.

El 31 de juliol, els Mossos van fer un operatiu policial que va permetre detenir els integrants del grup quan es desplaçaven, amb el vehicle que s´havien apropiat, a un centre comercial de Barcelona.

El dia 1 d´agost van escorcollar un dels domicilis dels detinguts a Badalona, on van intervenir 17.000 euros en efectiu, vuit rellotges, joies, ulleres de sol, roba de gran marques i colònies i perfums.

I finalment, el 3 d´agost els arrestats van passar a disposició judicial. Dos dels arrestats van ingressar a presó.