14 de desembre de 2017
14.12.2017

Figueres dona llum verd a les càmeres al barri de Sant Joan

L'adjudicació definitiva s'ha fet aquesta setmana. Se n'instal·laran onze al barri

15.12.2017 | 07:10
Figueres dona llum verd a les càmeres al barri de Sant Joan

L'Ajuntament de Figueres ha publicat oficialment aquesta setmana l'adjudicació de la instal·lació de les onze càmeres de videovigilància previstes a l'entorn del barri de Sant Joan de Figueres com va avançar fa unes setmanes Diari de Girona en obrir-se les pliques. Això dona llum verd a la instal·lació imminent d'onze aparells de videovigilància al conflictiu barri per tal de dissuadir de cometre delictes.

L'actuació tenia un pressupost de licitació de 216.748 euros però s'ha tancat a la baixa per valor de 162.866 euros. El projecte es farà per fases i contempla col·locar aparells de control en diversos punts com la rotonda del carrer Ter; a cruïlla del carrer Ramon y Cajal amb el de Doctor Ferran; a la plaça Nova Icària; al carrer Món Millor i al passatge de Federico García Lorca.

El pla per millorar la seguretat a la zona oest de la ciutat preveu quatre càmeres més, que quedaran pendents d'una fase posterior encara sense data.L'actuació es va començar a gestar l'any 2014 amb la previsió d'instal·lar quinze càmeres per atendre la reivindicació del barris propers que es queixaven de falta de seguretat i conductes incíviques.

També persegueix «dissuadir» comportaments delictius en aquesta zona, on viu gran part de la comunitat gitana establerta a la ciutat. La licitació de l'actuació es va fer el passat mes d'octubre i aquesta setmana el consistori ha acabat el tràmit d'adjudicació de l'obra a l'empresa, GIC Norddades, SL.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema