La 28a edició del Festival Terra de Trobadors va abaixar el teló diumenge al vespre a Castelló d'Empúries assolint la xifra de 45.000 espectadors. Des de l'organització se'n fa una valoració molt positiva en un any en què s'ha aconseguit fidelitzar el públic familiar i atraure visitants del sud de França.

Després de tres dies de festival i més de dues-centes actuacions a peu de carrer ambientades en l'edat mitjana, l'alcalde Salvi Güell aplaudeix les novetats d'enguany, com ara nous espais fora del nucli antic o haver fraccionat el popular Torneig Medieval en dues jornades.

«El resultat ha estat l'esperat, ja que hem crescut en espectadors alhora que hem evitat les aglomeracions», explica.

La regidora de Cultura de Castelló, Margarita Gelabert, també ha remarcat l'increment de visitants, sobretot del públic familiar, i un augment «significatiu» de visitants francesos que troben en el Terra de Trobadors «una proposta que barreja oci i cultura i que és del seu gust». Pel que fa a les activitats més rellevants d'aquests tres dies, cal destacar, de divendres, el Gran Sopar medieval que es va celebrar al Pati del Palau de Comtes, on es van aplegar prop de quatre-centes persones vestides de l'època per sopar en honor al comte Ponç Hug IV (sobre la vida del qual girava aquesta edició del certamen). Del dissabte va destacar el concert de la formació alemanya Corvus Corax, considerada una de les millors bandes de música neomedieval del món.

La 28ena edició es va tancar diumenge amb el Gran Espectacle de Cloenda Kremah, de la companyia Sarruga Produccions, on uns Mecanos gegants que imitaven dragons s'enfrontaven a un cavaller alhora que es barrejaven entre el públic. Durant el festival d'enguany també s'ha analitzat i recitat l'obra de Carles Fages de Climent amb la lectura dramatitzada d' El Bruel. Es commemora l'Any Fages de Climent amb motiu dels 50 anys de la seva mort.