Els Mossos d'Esquadra des de feia dies gràcies a un missatge de socors.

El detingut, que havia conegut la dona a través del Facebook, l'havia enganyat perquè anés a Girona des d'Itàlia per mantenir-hi una relació i obligar-la després a prostituir-se. La víctima va enviar una fotografia del carrer feta des de la finestra del pis on estava retinguda a partir de la qual els investigadors van poder localitzar el pis i alliberar-la.

Agents de la Divisió d'Investigació Criminal de Girona van detenir aquest dilluns a la Jonquera un home de 38 anys de nacionalitat romanesa i investiguen dues dones més, també de nacionalitat romanesa de 25 i 28 anys, per un presumpte delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual, detenció il·legal i amenaces.

Tot va començar el mateix dilluns, quan els agents van rebre una informació de la Interpol de Roma d'un possible segrest d'una dona de nacionalitat romanesa que residia a Itàlia. La víctima havia aconseguit enviar una fotografia del carrer on estava retinguda feta des d'una finestra i una carta en què explicava que una persona que havia conegut a través de Facebook la tenia segrestada des de feia uns dies.

L'home havia anat a buscar-la a Milà li havia proposar tenir una relació a Girona. També explicava que aquest home era molt perillós i que el seu objectiu era obligar-la a exercir la prostitució.

La foto, la clau

Un cop analitzada la fotografia el investigadors van poder identificar el domicili on estava retinguda la víctima i s'hi van adreçar amb l'objectiu de fer les comprovacions oportunes respecte la situació d'aquesta dona. A l'interior del pis hi havia un home que manifestava que convivia amb tres dones. Segons va explicar es tractava de la seva parella sentimental, una amiga d'ella i una noia que acabava d'arribar d'Itàlia a passar uns dies de vacances.

Els agents van poder parlar amb totes elles i la dona que suposadament estava de vacances els va explicar que era la que havia demanat ajuda. En la seva manifestació els va dir que havia conegut l'home a Itàlia i l'havia convençut per anar-se'n a viure amb ell a la Jonquera i mantenir-hi una relació sentimental. Un cop a Catalunya l'havia retingut al pis en contra de la seva voluntat i l'havia amenaçat de mort amb la finalitat que exercís la prostitució

Davant d'aquestes declaracions van detenir l'home i estan investigant les altres dues dones per determinar la seva possible implicació en els fets.

La investigació no descarta cap via d'investigació i el detingut passarà a disposició judicial en les properes hores.