L'assemblea local d'ERC de l'Escala va escollir ahir al vespre Etna Estrems com a cap de llista a les eleccions municipals del 2019. El partit ha hagut de repetir les primàries després que dos regidors, Carles Carlà i Xavier Ballesta, denunciessin irregularitats en el procés. Ballesta no ha repetit de candidat i Etna Estrems s'ha quedat sola.

Etna Estrems, regidora a l'Ajuntament, va ser l'única candidata que es va presentar a la segona assemblea del partit. La candidata va ser elegida per unanimitat dels assistents, amb 18 vots favorables, segons va informar el partit. Estrems, en el seu discurs com a alcaldable, va voler subratllar el compromís dels republicans amb els temes socials i també va mostrar la seva preocupació per la situació laboral dels joves de l'Escala i la degradació del nucli antic.

El partit va descartar constituir la Comissió Gestora i va convocar la segona assemblea per escollir alcaldable per ahir al vespre. Estrems en va sortir com a cap de llista en una assemblea oberta, donant vots als militants, simpatitzants i amics de la formació.

Les tensions van començar després que les primàries del passat mes de juny escollissin Etna Estrems candidata. Ballesta i Carlà van denunciar irregularitats en el procediment en considerar que la convocatòria d'assemblea no havia arribat a tothom i que això havia perjudicat Ballesta. Tampoc s'hauria respectat el procediment d'elecció del sistema de vot, que l'hauria triat directament la presidenta de la secció local, Àgata Belmonte.

Finalment, la Comissió de Garanties va donar la raó als dos regidors i va impugnar la primera assemblea en què s'havia escollit Etna Estrems.

Tot i això, tant Ballesta com Carlà abandonen el grup municipal i passen a ser regidors no adscrits. Estrems passarà a ser portaveu del grup republicà un cop els dos regidors passin al grup mixt, una responsabilitat que fins ara requeia en Xavier Ballesta.

Nascuda a l'Escala (1982), Etna Estrems és arquitecta, llicenciada en Comunicació Audiovisual i dirigeix el negoci familiar, vinculat al sector comercial.

Està involucrada en política des de l'any 2010, quan es van organitzar les consultes sobre la independència. La candidata republicana és membre de la secció local d'ERC l'Escala des del 2011 i regidora i consellera comarcal de l'Alt Empordà des del 2015.