Les protestes dels Armilles Grogues a França continuen i el trànsit a la frontera pateix afectacions des de fa dies. Si bé la intensitat ha baixat, en comparació amb el cap de setmana passat, durant aquesta setmana s'han tallat en nombroses ocasions els accessos a l'autopista en motiu de les manifestacions franceses per la pujada del carburant.

Ahir a la tarda es van tornar a registrar incidències. Una protesta al peatge del Voló va generar retencions de trànsit que van obligar a tallar a les set de la tarda els accessos a l'AP-7 des de Figueres fins a la Jonquera en direcció França, segons va informar el Servei Català de Trànsit. Tot el trànsit era desviat per la sortida 3 a Hostalets de Llers. Els turismes podien continuar cap a França per l'N-II, mentre que els camions eren desviats en aparcaments habilitats. Abans que es tallés l'autopista en els 21 quilòmetres que separen Figueres de la frontera, s'havia registrat circulació intensa durant 6,5 quilòmetres a la Jonquera en sentit Nord.

A l'altra banda de la frontera,en el moment de tancar aquesta edició, s'havien registrat cues de fins a 6 quilòmetres entre el Pertús fins poc abans de Perpinyà.

Avui també s'espera que sigui un dia complicat. Trànsit recomana als transportistes que viatgin a Europa d'aplaçar si és possible el viatge, fins que la situació a la frontera millori. El cap de setmana passat es van registrar fins a 19 quilòmetres de cues.