La Nit de l'Alzheimer, esdeveniment solidari impulsat per Fundació ACE-Barcelona Alzheimer Treatment & Research i Fundació Castell de Peralada, ha recaptat, en la seva tercera edició, 17.550 € que seran íntegrament destinats a l'ampliació de l'estudi FACEHBI, un projecte pioner en la detecció ultra precoç de l'Alzheimer. Enguany ha recaptat fons per la detecció precoç de la malaltia.

L'acte, que va tenir lloc el 20 de juliol a l'Hotel Peralada Wine Spa & Golf, va reunir un centenar de persones que van gaudir del sopar solidari i de l'espectacle de la companyia María Pagés, Una oda al tiempo. L'actriu Cristina Brondo, la influencer Carla Hinojosa o l'escriptor Jordi Tello, van ser alguns dels assistents a l'acte.

Des de fa tres anys, La Nit de l'Alzheimer té com a objectiu apropar el món de la recerca a la societat i recaptar diners per impulsar els diferents projectes de Fundació ACE, entitat especialitzada en el món de l'Alzheimer i altres demències.

En aquesta ocasió, els fons es destinaran al finançament del projecte FACEHBI (Fundació Ace Healthy Brain Initiative), emmarcat en la Unitat de Prevenció i Diagnòstic Precoç de l'Alzheimer, i que consisteix a fer un seguiment periòdic basat en diferents proves mèdiques a 200 voluntaris sans que presenten queixes subjectives de memòria.

La Unitat de Prevenció i Diagnòstic Precoç de l'Alzheimer

En l'edició anterior, Fundació ACE i la Fundació Castell de Peralada van destinar els fons recaptats en La 2a Nit de l'Alzheimer a la creació de la primera Unitat de Prevenció i Detecció precoç de l'Estat per potenciar, precisament, la prevenció i la detecció de l'Alzheimer en les fases inicials.