L'Ajuntament de Castelló d'Empúries ha donat llum verda al projecte d'adequació de l'esplanada situada sota el campanar de la basílica de Santa Maria. La Junta de Govern Local celebrada dilluns 14 de gener va aprovar definitivament el projecte d'adequació de l'espai públic situat al front nord de la catedral.

Ara s'obre un termini en què s'han d'efectuar els tràmits per a la seva adjudicació a empresa constructora i execució del projecte. S'hi realitzarà l'ordenació de l'estacionament, la protecció de l'àrea d'excavació arqueològica i la compactació de terres, sauló i drenatge de la zona.

El projecte comprèn l'esplanada sota el campanar de la basílica compresa entre la placeta de la Llotja, el mirador del Paller d'en Malino, el carrer Sabater d'Ordis, el carrer Pere Estany, el pati-mirador i la basílica. El projecte té un pressupost de 129.409,98 euros.

Les excavacions arqueològiques a la zona van posar al descobert catorze tombes del segle VIII i IX dC enterrades sota el subsòl. Amb la intervenció se senyalitzarà i protegirà la troballa.