Els pressupostos participatius de l'Ajuntament de l'Escala del 2019 entren a la darrera fase a partir de la setmana vinent, amb l'inici del procés de votació, que estarà obert de l'11 al 28 de febrer. A través d'aquesta votació es decidiran totes les propostes que l'Ajuntament de l'Escala tirarà endavant, fins a esgotar el topall de 400.000 euros de què disposa la partida dels pressupostos participatius d'enguany.

De les 145 propostes de projectes que es van plantejar en la primera fase, són setze els que es posen a votació després que una comissió tècnica comprovés quins complien amb les bases i podien ser vàlids. El filtratge el va completar un taller públic de priorització. El procés es va iniciar la primavera del 2018 i culminarà amb l'execució de les propostes guanyadores.

Tots els majors de 16 anys empadronats a l'Escala abans de l'1 de novembre de l'any passat, poden votar en aquest procés, ja sigui via online o dipositant la butlleta de votació a les urnes que es podran trobar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. Cada veí pot escollir un màxim de 4 propostes per votant.