El PSC de Figueres ha anunciat aquest matí els detalls de l'acord amb el govern del PDeCAT per l'aprovació dels pressupostos. Els tres vots dels socialistes i les dues abstencions del PP permetran validar els comptes municipals d'enguany que demà passen pel ple municipal.

El portaveu dels socialistes, Pere Casellas, ha defensat que el seu suport respon a la "responsabilitat" del grup amb la ciutat amb un govern que "ja està de sortida". "L'única derrotada seria la ciutat", ha subratllat. Malgrat que els socialistes insisteixen en què aquests no són "els nostres pressupostos", les negociacions han donat els seus fruits i el PDeCAT ha incorporat les demandes del PSC.

Els acords tenen un fort caràcter cultural, ja que es preveu incrementar el personal amb un tècnic a l'Ajuntament i una nova plaça al Museu de l'Empordà. Referent al manteniment d'equipaments culturals, els socialistes han incorporat una partida de 125.000 per la reforma del Museu de l'Empordà i 110.000 euros en actuacions de millora al Teatre Jardí, la Cate i els Caputxins. També s'incorpora el compromís de no disminuïr les partides de cultura.

En quant a urbanisme s'inclouen 50.000 euros per a la redacció del projecte de rehabilitació del carrer Avinyonet, en l'àmbit esportiu 15.000 euros més per a nou mateiral per a la sala de musculació del Pavelló i en seguretat la incorporació de nous agents de la Guàrdia Urbana A més, s'incorpora una partida de 25.000 per a subvencionar la inspecció tècnica d'edificis a comunitats de propietaris amb dificultats econòmiques.

Casellas ha explicat que la creació de 10 places per a la Guàrdia Urbana i la valoració de llocs de treball del personal de l'Ajuntament són els dos elements principals inclosos en el pressupost pel qual els donaran suport. "No fer-ho impliaria trencar l'acord amb els treballadors", ha insistit.