14 de març de 2019
14.03.2019
Diari de Girona

L'Escala tindrà un consell comú entre l'Ajuntament i el MAC Empúries

L'alcalde remarca que suposa complir una reclamació històrica del poble i suposarà coordinar activitats conjuntes . Més de sis-cents escolars han participat avui a una trobada d'alumnes de llatí

14.03.2019 | 12:25
La trobada dels escolars a Sant Martí d'Empúries

L'Ajuntament de l'Escala ha aprovat al darrer ple un nou conveni de col·laboració amb l'Agència Catalana del Patrimoni -a través del Museu d'Arqueologia de Catalunya-, que inclou per primera vegada la creació d'un Consell director en què estaran representades les dues parts i que servirà per coordinar totes les accions conjuntes.

Més de sis-cents escolars han participat aquest matí a la Trobada d'Alumnes de Llatí de quart d'ESO.

La signatura del conveni està ara només pendent de concretar una data amb la conselleria de Cultura. "Aquest nou conveni inclou una reclamació històrica del poble de l'Escala" i obre la porta a aprofundir en la col·laboració que hi ha entre l'Ajuntament de l'Escala i el MAC-Empúries, amb la voluntat expressada per totes les parts d'anar més enllà", remarca l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga.

El Consell Director es reunirà, de forma ordinària, cada sis mesos. Hi seran representats l'alcalde, el conseller de Cultura, el director del MAC, el regidor de Cultura, el responsable del MAC-Empúries i el tècnic de Cultura municipal.

El conveni també recull les diferents activitats que es fan de forma conjunta i obre la porta a la creació de noves accions de difusió i a la possibilitat d'oferir entrades conjuntes amb els diferents museus que hi ha a l'Escala.

També es recullen accions ja previstes en el conveni anterior, com l'ordenació dels accessos i l'aparcament a l'entrada del jaciment.

Trobada de 650 estudiants a Empúries

Aquest matí s'ha fet una a Empúries la IX Trobada d'Alumnes de Llatí de quart d'ESO, de 35 instituts de les comarques gironines, organitzada per l'ICE de la Universitat de Girona. L'objectiu de la trobada és que els alumnes coneguin l'única ciutat greca visitable de Catalunya i una de les principals ciutats romanes i afavorir l'intercanvi de coneixements entre alumnes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook