25 de març de 2019
25.03.2019

Ports acaba el reforç del dic de l'Escala per evitar que les onades saltin per sobre

L'actuació ha permès millorar la seguretat de les embarcacions i l'activitat de l'escar . S'ha creat un espai de passeig a la part superior

25.03.2019 | 14:27
El nou passeig enlairat que s'ha creat

La Generalitat ha invertit 1.070.000 euros en el reforç del dic de recer per evitar que les onades sobrepassin l'estructura. A banda de reforçar la seguretat, s'ha creat un espai de passeig per la part superior. L'actuació també ha permès reordenar l'activitat de l'escar; i millorar l'accessibilitat dels vehicles.

El projecte ha consistit a reforçar amb peces d'escullera un tram del mur a l'espatller de 320 metres. També s'han reposat blocs d'escullera en un tram de 200 metres.

A la dàrsena que queda arrecerada del dic hi amarren les embarcacions pesqueres d'encerclament, xàrters nàutics, vaixells turístics locals, embarcacions de busseig i vaixells de l'escar de reparació, entre altres. Per això la mesura suposa millorar la seguretat per a l'activitat.

L'obra ha permès crear el passeig enlairat per sobre l'espatller, des d'on es poden observar el golf de Roses i els Pirineus.

Pel que fa a l'escar, abans quedava dividit en dues parts separada per un vial. S'ha modificat unificant l'escar i millorant l'accés per als vehicles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook