L'alcalde i candidat de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha incorporat l'exalcalde Marià Lorca a la seva candidatura. L'històric batlle figuerenc ocuparà el lloc número 21 i tancarà la llista de Masquef. Lorca actualment és el president de Càritas a Figueres.

Masquef destaca que la seva incorporació representa "un aval per a la nostra candidatura, que reivindica la il·lusió i l'empenta que va marcar l'etapa de Lorca per a la ciutat". El candidat ha defensat la voluntat de "recuperar aquell esperit", un caràcter que assegura que ja està demostrant en el govern del dia a dia de la ciutat.

L'alcalde figuerenc afegeix que "ja fa temps que li vinc demanant la seva opinió i els seus consells, però ara estic molt agraït que Marià Lorca, l'alcalde de la ciutat de la meva infantesa, vulgui ara acompanyar-me en aquest lloc d'honor de la llista".

Per la seva banda, Marià Lorca ha expressat la seva satisfacció per poder donar "un cop de mà" a Jordi Masquef, en uns moments que qualifica de "delicats i complexes" per a la ciutat. "Crec que ell és la persona més idònia per tirar endavant la ciutat en les actuals circumstàncies. Hi veig la il·lusió i l'empenta així com la preparació necessàries per donar l'impuls que es necessita per liderar l'Ajuntament", ha insistit.

Marià Lorca i Bard té 80 anys i va ser alcalde de Figueres per la coalició de Convergència i Unió entre els anys 1983 i el 1995. Anteriorment havia format part del primer ajuntament democràtic, on va ser el primer tinent d'alcalde durant el mandat d'Eduard Puig Vayreda. També va ser diputat al Parlament (1980-84) en la legislatura que va permetre recuperar l'autogovern de Catalunya.

Professionalment es va dedicar a la compra i venda a l'engròs de fruites i verdures. Durant el seu mandat es van impulsar grans infraestructures de la ciutat, com el segon pavelló, la ronda Sud, l'estadi municipal de Vilatenim, la reforma del Museu de l'Empordà o la rehabilitació del Teatre Municipal, entre d'altres. També va destacar per l'impuls a la figura i l'obra de Salvador Dalí, amb l'adquisició de la Torre Galatea i tota la gestió de la defunció del pintor.