29 de març de 2019
29.03.2019
Diari de Girona

Figueres desbloquejarà el nou contracte de neteja abans de les municipals

L'alcalde anuncia que el Tribunal de Contractes ha desestimat els recursos presentats per dues de les empreses i que paral·litzaven l'adjudicació

29.03.2019 | 16:52
L'alcalde Jordi Masquef i el director de Serveis Urbans, Jordi Cabot, aquest matí.

L'alcalde Jordi Masquef ha anunciat que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha resolt desestimar els recursos que dues de les empreses finalistes havien presentat contra el procés de licitació. Segons ha explicat el batlle, el tribunal ha desestimat les al·legacions presentades per Fomento de Construcciones i Contratas (FCC) en relació a l'exclusió de l'empresa guanyadora del concurs, l'UTE Romero Polo - Valoriza, i de CESPA El Tribunal també ha inadmès els dos recursos especials de contractació interposats per l'UTE GBI-SERSALL i FCC.

L'adjudicació estava paralitzada des que el passat més d'octubre aquestes dues empreses van impugnar el procés de licitació. Masquef, que ha celebrat la resolució del tribunal i espera que el contracte pugui entrar en vigor "el més aviat possible". 

"La nostra prioritat com a govern és procedir de manera immediata a l'adjudicció", ha insistit el batlle. Així, preveu que l'acord d'adjudicació del contracte es voti en un ple extraordinari aquest abril o bé durant el ple ordinari de maig, de tal manera que s'aconseguiria desbloquejar-lo abans de les eleccions municipals del 26 de maig i de la constitució del nou equip de govern. 

Tot i això, les dues empreses encara poden presentar recurs contra l'acord d'adjudicació, un escenari que Masquef veu poc probable'. "La resolució del tribunal ens dona garanties contra un eventual recurs d'adjudicació i reconeix que la tasca dels tècnics ha estat ben feta", ha subratllat. 

Del servei de neteja i recollida d'escombraries de Figueres actualment se n'encarrega Ecoserveis, que suma gairebé quatre anys de pròrroga. La previsió de l'equip de govern era que la nova empresa adjudicatària agafés el relleu a finals del 2018 i principis del 2019, però la impugnació ho va paralitzar. 

L'empresa Romero Polo-Valoriza guanya el concurs públic amb una proposta a la baixa de 23,6 milions d'euros per als propers 4 anys i la renovació de maquinària i contenidors es farà de forma gradual en un període d'un any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook