05 de abril de 2019
05.04.2019
Diari de Girona

Protesta al ple de Figueres on s'aprova demanar la zona turística per a tota la ciutat

El govern defensa que si no es fa els compradors marxaran a altres poblacions Part de l'oposició considera que perjudicarà els treballadors

05.04.2019 | 01:38
Protesta al ple de Figueres on s'aprova demanar la zona turística per a tota la ciutat

Figueres va aprovar ahir la proposta de demanar a la Generalitat l'ampliació de la zona turística de Figueres a tota la ciutat que implicarà que els establiments poden obrir els diumenges i festius des de Rams fins al 31 de desembre. Va tirar endavant amb els onze vots a favor del (PDeCAT, dos regidors no adscrits, PP i Cs) i deu vots en contra (PSC, ERC, CUP, Compromís).

La presència d'una cinquantena de persones contràries a l'ampliació de la zona turística en un acte convocat per CCOO i la proximitat de les eleccions municipals van marcar ahir les intervencions de les formacions centrant-se en els avantatges laborals o no pels treballadors. Pancartes com «No diumenges, tenim família» mostrava el rebuig dels treballadors assistents.

Compromís, la CUP, ERC i el PSC van votar en contra de la proposta amb vehemència i amb aplaudiments de part del públic. Agnès Lladó, d'ERC, va qualificar-la de mesura «nefasta». Van coincidir a dubtar que generarà llocs de treball i consideren que farà més precàries les condicions dels treballadors. Per a Toni Garcia de la CUP, generarà benefici només a unes empreses determinades, les grans superfícies. El regidor de Compromís, Òscar Vergés, afegia que falten estudis més sòlids i Pere Casellas, del PSC, va posar sobre la taula que la mesura al rovell de l'ou no ha funcionat.

L'ampliació de la zona turística s'ha tirat endavant després de la petició de divuit empreses ubicades a la C-260, al sector de Vilatenim.

La proposta de l'Ajuntament inclou els informes favorables de la Cambra de Comerç de Girona, l'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya i Comerç Figueres. També l'informe desfavorable de Comissions Obreres perquè considera que perjudicarà els treballadors. La resta d'informes valoren positivament l'ampliació perquè creuen que donarà millor servei i noves oportunitats tant als negocis existents com a nous negocis. En el cas de Comerç Figueres, considera important que s'inclogui tota la ciutat i tot l'any.

El regidor no adscrit Manel Toro i l'alcalde, Jordi Masquef, entre altres arguments, van recordar que actualment hi ha una fuita de compradors cap a punts comercials com la Jonquera o la costa. Per a Masquef, si la gent no va a Figueres aniran a altres poblacions. Toro va assenyalar que «més d'un milió de persones ens visiten i si els movem per dins, això genera activitat immediatament».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook