La Guàrdia Urbana de Figueres va detenir el 27 d'abril un home de 29 anys amb una ordre de crida i cerca quan conduïa un vehicle robat. Els agents també van arrestar el segon ocupant del cotxe, de 26 anys. Els fets es van produir a les 3 de la matinada del 27 d'abril quan efectius de la Guàrdia Urbana, dins els controls preventius d'alcohol i drogues en la conducció que es realitzen amb motiu de les Fires i Festes de Santa Creu, van aturar un vehicle.

Els dos ocupants van mostrar signes de nerviosisme i al comprovar les dades de les persones i del vehicle van constatar que un dels ocupants tenia vigent una ordre de crida i cerca, mentre que el vehicle constava com a sostret des de feia un mes a la població de Vilabertran. Es va contactar amb la persona propietària del vehicle i va corroborar que encara no l'havia recuperat i que s'havien emportat el cotxe amb les claus posades.

A dins del vehicle es van trobar 9 telèfons mòbils, 2 aparells de comunicació via ràdio, 1 càmera de fotografiar, una "tablet", un ordinador portàtil i 7 rellotges.

Per la crida i cerca vigent i el robatori i furt d'ús del vehicle la Guàrdia Urbana va procedir a la detenció de FVDS de 29 anys i MZ de 26 anys, tots dos amb residència a Figueres. També es van intervenir i relacionar en diligències tots els objectes abans esmentats per les sospites que poguessin provenir de delictes contra el patrimoni. Els Mossos d'Esquadra continuen les investigacions per a determinar la procedència de tots els objectes.

1.850 en bitllets fraccionats

D'altra banda, agents dels Mossos van detenir també dissabte un home, de 33 anys i de nacionalitat marroquina, que duia vuit paperines de cocaïna amagades a la cartera. Els agents el van aturar de matinada en un dispositiu que s'havia muntat per Fires. Una patrulla va veure que un cotxe estava fent una maniobra prohibida, el van interceptar i van identificar el conductor.

Mentre li demanaven les dades, van veure que es treia una cartera de pell de la jaqueta i la llençava al terra del cotxe. Els Mossos la van recollir i hi van trobar els 6,2 grams de droga, valorada en uns 400 euros. A més, durant l'escorcoll van trobar 1.850 euros en bitllets fraccionats que portava amagats a l'interior de la jaqueta.

Els agents el van detenir com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

L'arrestat, que no tenia antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.