Una família de Cistella va patir dissabte a la nit el robatori al seu mas de més d'una vintena d'animals -xais, gallines, galls i cabrits. El lladres també es van endur un estruç de tretze anys que estava domesticat. Els Mossos d'Esquadra estan investigant però fins ara no s'ha detingut a ningú.

La propietària, Marta Gimbernat, es va adreçar al corral diumenge al matí per donar menjar als animals, segons explicava al setmanari Empordà. En arribar va veure que la tanca estava trencada.

Una vegada a l'interior va veure que s'havien endut els animals. En concret i tal com ha denunciat als Mossos d'Esquadra, es van emportar 13 gallines, 2 galls, 5 xais, 3 cabrits i l'estruç, que per a la família és important perquè estava domesticat.

Un estruç estimat al poble

Relata, a la mateixa publicació, que es diu Tete, és mascle, de color blanc i amb els ulls blaus. L'animal té tretze anys, pesa 38 quilos. Assegura que «era estimat per tot el poble».

El Mas Homs, d'on es van endur els animals, està situat a la carretera de Terrades, al terme de Cistella. Els lladres haurien entrat trencant la tanca del corral i haurien ferit el gos, que els propietaris es van trobar amb una ferida.

Pel volum d'animals que es van endur fa pensar que haurien estat més d'una persona i que se'ls haurien endut en un vehicle gros de transport. Tot i això, fins ara no es té cap pista dels possibles lladres i el robatori està sota investigació dels Mossos d'Esquadra.

La família ha difós la informació amb l'esperança que algú els alerti si veu l'estruç.