La desaparició d'una casa a primera línia de mar del segle XIX, al passeig Lluís Albert de l'Escala, que va ser propietat de la família de Caterina Albert i Paradís per construir un edifici d'apartaments està generant crítiques i debat al carrer. La casa està inclosa en en l'Inventari de Patrimoni Arquitectònic del departament de Cultura i se situa al passeig Lluís Albert. El Forum l'Escala-Empúries en va demanar la protecció i la CUP critica públicament que es permeti tirar a terra.

La casa està situada al número 4-5 del passeig Lluís Albert. El Fòrum l'Escala-Empúries ja havia demanat a l'Ajuntament de l'Escala fa uns mesos, tal com va publicar Diari de Girona, que vetlli per la protecció d'aquesta vivenda.

Però l'empresa promotora encarregada d'aixecar-hi la nova promoció ja ha fet visible el projecte a través de pancartes a la vivenda on personal vetlla perquè no s'hi accedeixi i s'han fet enderrocs al mur del jarí. També anuncien la promoció des del web de l'empresa, ADN. S'hi aixecarà una promoció de planta baixa i tres pisos. A la part superior de l'edifici, segons les imatges que promocionen, s'hi situa una terrassa amb una piscina amb vistes a la badia de Roses.

La promoció es diu L'Escala Passeig i ofereix unes vivendes obertes al mar per aprofitar les espectaculars vistes. «Espais generosos i equilibrats, amb un disseny minimalista i materials de gran qualitat. Terrasses i balcons amb grans finestrals per gaudir de llum natural i vistes panoràmiques sobre el mar».

L'edifici dona al carrer Lluís Albert, i al carrer Bonaire. Anuncien vivendes entre 65 i 82 metres quadrats amb preus al voltant dels 300.000 euros.

Però la polèmica i el debat a l'entorn d'aquesta promoció sorgeig perquè suposarà l'enderroc d'una emblemàtica casa.

A l'inventari arquitectònic de la Generalitat apareix datada del segle XIX i en bon estat de conservació. S'hi afegeix una descripció però no consideracions sobre la seva protecció. La vivenda té un jardí.

El Forum l'Escala-Empúries en va demanar la protecció a l'Ajuntament perquè a banda de l'invetari de la Generalitat apuntaven que també hauria d'estar a la Llista de Monuments de l'Escala i en el Pla de Millora Urbana del nucli antic, però sembla que mai s'hauria acabat de protegir a escala municipal des d'on se li ha donat llicència. La CUP ha difós un vídeo per les xarxes on també es recullen opinions diverses de veïns i representants d'entitats.