L'Ajuntament de Figueres es presentarà com a acusació popular contra els detinguts en el macrooperatiu policial d'aquest dijous al barri del Culubret. El dispositiu va comissar 636 plantes de marihuana en tres habitatges i es va tancar amb quatre detinguts, d'entre 23 i 54 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació del fluid elèctric, ja que els tres habitatges estaven connectats il·legalment a la xarxa elèctrica.

En un comunicat, el consistori ha informat que l'Ajuntament es personarà en el procediment que es derivi arran d'aquest dispositiu i argument que el motiu d'aquesta compareixença és «la defensa dels interessos dels veïns dels dos barris (Culubret i Sant Joan) que han patit talls de llum derivats de l'excés de consum provocats per les connexions il·legals a la xarxa elèctrica i especialment per les plantacions de marihuana».

El govern s'alinea al costat dels veïns i insisteix en la voluntat «d'erradicar el problema» i considera que personar-se en la causa és «un pas més en aquest objectiu».

Els veïns pateixen habituals talls de llum. Des del 25 de juny ja se n'han produït almenys tres, i han afectat la residència geriàtrica Els Arcs.

En el dispositiu de dijous contra el frau elèctric i el tràfic de drogues, Endesa va fer 120 inspeccions i va detectar 30 fraus que en desconnectar-se van reduir fins un 78% el consum.

Des de l'Ajuntament de Figueres, l'alcaldessa Agnès Lladó va qualificar la situació d'«insostenible» i va demanar «generositat» a tots els grups per impulsar un «pacte de ciutat» que permeti treballar conjuntament i resoldre la problemàtica. L'operatiu del dious es va produir després dels últims talls de llum al sector oest.