06 de juliol de 2019
06.07.2019
Diari de Girona

Figueres serà acusació popular contra els detinguts al Culubret

L'Ajuntament es personarà en la causa que es derivi de l'operatiu policial de dijous Hi ha quatre arrestats i 630 plantes de marihuana requisades

06.07.2019 | 01:27
El macrooperatiu policial de dijous al Culubret.

L'Ajuntament de Figueres es presentarà com a acusació popular contra els detinguts en el macrooperatiu policial d'aquest dijous al barri del Culubret. El dispositiu va comissar 636 plantes de marihuana en tres habitatges i es va tancar amb quatre detinguts, d'entre 23 i 54 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació del fluid elèctric, ja que els tres habitatges estaven connectats il·legalment a la xarxa elèctrica.

En un comunicat, el consistori ha informat que l'Ajuntament es personarà en el procediment que es derivi arran d'aquest dispositiu i argument que el motiu d'aquesta compareixença és «la defensa dels interessos dels veïns dels dos barris (Culubret i Sant Joan) que han patit talls de llum derivats de l'excés de consum provocats per les connexions il·legals a la xarxa elèctrica i especialment per les plantacions de marihuana».

El govern s'alinea al costat dels veïns i insisteix en la voluntat «d'erradicar el problema» i considera que personar-se en la causa és «un pas més en aquest objectiu».

Els veïns pateixen habituals talls de llum. Des del 25 de juny ja se n'han produït almenys tres, i han afectat la residència geriàtrica Els Arcs.

En el dispositiu de dijous contra el frau elèctric i el tràfic de drogues, Endesa va fer 120 inspeccions i va detectar 30 fraus que en desconnectar-se van reduir fins un 78% el consum.

Des de l'Ajuntament de Figueres, l'alcaldessa Agnès Lladó va qualificar la situació d'«insostenible» i va demanar «generositat» a tots els grups per impulsar un «pacte de ciutat» que permeti treballar conjuntament i resoldre la problemàtica. L'operatiu del dious es va produir després dels últims talls de llum al sector oest.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook