L'Ajuntament de l'Escala i Ecosol, l'empresa d'inserció de Càritas Diocesana de Girona, han signat un conveni que ha permès instal·lar nou contenidors més de recollida de roba usada i llibres. Els nous contenidors estan pensats per facilitar la recollida de roba i calçat principalment. A banda del reciclatge permeten implantar iniciatives per ajudar les persones en situacions precàries.

S'han instal·lat al pàrquing de la plaça Nova, a la plaça Catalunya, a la plaça del Gerani, al camp dels Pilans, a l'avinguda Montgó, cantonada amb el carrer Puig Sec, al carrer Lleida, a la rotonda del pavelló, al carrer Puig d'en Llop i a la deixalleria municipal.

L'objectiu municipal és seguir sensibilitzant la població respecte del compliment d'assolir els objectius mediambientals europeus de reciclatge de residus tèxtils, remarcant al mateix temps que «aquest tipus d'actuacions té al mateix temps una vessant social, ja que permet ajudar persones en situació de vulnerabilitat, tant pel que fa a la reutilització d'aquesta roba com pel fet que Ecosol dona feina a nombroses persones que estan en aquesta situació», remarca la regidora d'Atenció a les Persones, Ramona Viella.

La gerent d'Ecosol, Anna Güell, s'ha mostrat satisfeta de poder fer créixer el projecte que «ens permeti seguir generant noves oportunitats de creació de llocs de treball social».