Les carreteres gironines van viure ahir una jornada de cues quilomètriques que van patir amb especial intensitat els conductors que volien travessar la Jonquera per accedir a França. Tot i les llargues cues a diversos punts de la demarcació, que també van afectar punts de la C-65 i la C-35 a Llagostera o l'N-260 a Llançà, el Servei Català de Trànsit no va registrar complicacions destacades.

Circular per l'AP-7 o per l'N-II a l'altura de la Jonquera i de Figueres va ser especialment complicat durant tota la jornada d'ahir. Va ser el primer cap de setmana d'estiu amb congestions d'aquesta característica, coincidint amb el retorn de les vacances de ciutadans majoritàriament francesos.

Abans de les dotze del migdia el Servei Català de Trànsit ja registrava a l'AP-7 una congestió de fins a quinze quilòmetres entre Biure i la Jonquera. La seva via secundària, l'N-II, també va comptar amb retencions en direcció França a partir de quarts d'onze del matí des de Figueres, des d'on es va circular durant bona part del dia amb cues de tretze quilòmetres. A l'altura de la Jonquera se circulava amb retencions de fins a sis quilòmetres.

L'N-260 a Maçanet de la Selva també va comptar amb retencions de dos quilòmetres.

Els accessos a la platja, plens

Les carreteres d'accés a la Costa Brava també van patir les cues usuals dels caps de setmana estivals durant el matí. La C-65 i la C-35 van endur-se la pitjor part amb retencions de fins a nou quilòmetres des d'abans del migdia, però a mitja tarda es van acabar desfent. La C-63 a Lloret de Mar en direcció a les platges també va tenir retencions de dos quilòmetres. A la N-260 a Llançà també es van registrar retencions en direcció a França.

La GI-620, a Tossa de Mar, també va patir congestions però en aquest cas la causa va ser un motorista accidentat que va provocar el tall dels dos sentits de la marxa. El jove va resultar il·lès.